Uber mag weer in beroep gaan nadat Transport for London (TfL), de vervoersautoriteit van Londen, Uber geen nieuwe vergunning afleverde. Omdat de huidige vergunning zondag afliep, betekent dit dat de taxidienst niet meer in de Britse hoofdstad mag rijden. Zolang dat beroep loopt, wat maanden kan duren, kunnen de auto’s van het bedrijf in Londen blijven rijden.

“Ik weet dat deze beslissing wellicht onpopulair is bij Uber-gebruikers, maar hun veiligheid is de voornaamste zorg.”, aldus Sadiq Khan – Burgemeester van Londen.

Uber had eerder een licentie voor Londen ontvangen die slechts voor twee maanden werd verlengd. Dat is de kortste periode die Transport for London (TfL) ooit had afgeleverd. De aanvraag voor een ‘standaard’  licentie voor huurauto’s – beperkt tot vijf jaar – werd ook al afgewezen,

Het was toen de tweede keer in twee jaar dat TfL de aanvraag van Uber voor een volledige licentie had afgewezen. In september 2017, aan het einde van zijn eerste toelatingsperiode van vijf jaar, zei TfL dat Uber geen “voorbeeldig en gepast” bedrijf was, wat wijst op zorgen over de veiligheid van passagiers. In hoger beroep kreeg Uber een voorlopige vergunning met een looptijd van 15 maanden.

Indiase taxiaanbieder Ola vervangt Uber

De Indiase taxiaanbieder Ola begint volgende maand met het aanbieden van diensten in Londen. Het bedrijf heeft hievoor een vergunning gekregen van de Britse transporttoezichthouder. 

Lees ook: Verlenging Uber TfL licentie slechts voor twee maanden

Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Amsterdamse taxisector gaat op de schop als het aan wethouders ligt