Print Friendly, PDF & Email

Uber heeft vandaag een licentie voor Londen ontvangen die slechts voor twee maanden werd verlengd. Dat is de kortste periode die Transport for London (TfL) ooit heeft afgeleverd. De aanvraag voor een ‘standaard’  licentie voor huurauto’s – beperkt tot vijf jaar – werd afgewezen, aldus Taxi Times/Magazine Personenvervoer.

De verlenging werd afgeleverd onder aanvullende voorwaarden

“Uber London Ltd heeft een licentie van twee maanden gekregen voor een autoverhuurbedrijf om het bedrijf in staat te stellen aanvullende informatie te leveren en te laten onderzoeken voordat we een mogelijke aanvraag voor een aanvullende licentie overwegen”, aldus een woordvoerder van TfL.

De twee maanden durende verlenging is onderworpen aan aanvullende voorwaarden om de veiligheid van de passagiers te waarborgen, inclusief ritten, verzekering en beoordelingen van chauffeursdocumenten. De voorwaarden van de licentie van 15 maanden die de magistraten vorig jaar hebben verleend, blijven van kracht. Uber is bijvoorbeeld verplicht om elke zes maanden een onafhankelijk geverifieerd rapport te laten opstellen.

Het is de tweede keer in twee jaar dat TfL de aanvraag van Uber voor een volledige licentie heeft afgewezen. In september 2017, aan het einde van zijn eerste toelatingsperiode van vijf jaar, zei TfL dat Uber geen “voorbeeldig en gepast” bedrijf was, wat wijst op zorgen over de veiligheid van passagiers. In hoger beroep kreeg Uber een voorlopige vergunning met een looptijd van 15 maanden.

Burgemeester Sadiq Khan zei dat hij de beslissing van TfL steunt.

“Ik ben er mij volledig van bewust dat het in Londen niet uitmaakt hoe krachtig en hoe groot je bent, je moet je aan de regels houden.”

Lees ook: Uber ontslaat mensen, nooit winst en grootste verlies ooit

Uber