PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Greenpeace pleit voor schrappen korte vliegreizen


Liefst 38 procent van het vliegverkeer vanaf Schiphol vloog naar een bestemming niet verder dan 750 kilometer. In totaal gaat het jaarlijks om ruim 200.000 vluchten van en naar Nederlands grootste luchthaven. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Royal HaskoningDHV in opdracht van milieuorganisatie Greenpeace.

Vooral Londen is een populaire bestemming. Het hele jaar door vertrekt er gemiddeld iedere twintig minuten een vlucht naar de Engelse hoofdstad. Zo vlogen er bijna 2,6 miljoen mensen vanuit Nederland naar een van de zes luchthavens van Londen.

Volgens ingeweide bronnen is de totale CO2-emissie van vertrekkende korte vluchten vanaf Nederlandse luchthaven vorig jaar 1,78 megaton. Worden ook aankomende korte vluchten meegerekend, dan gaat het om 3,48 megaton CO2-uitstoot.

Jaarlijks zo’n 89.000 korte vluchten schrappen

Door alleen al het bestaande spoor, de internationale dienstregeling en de ticketservice te verbeteren verdubbelt het aantal treinpassagiers voor 31 Europese bestemmingen. Daarmee kunnen er jaarlijks zo’n 89.000 korte vluchten op Schiphol worden geschrapt. 

Dat blijkt uit een studie van ingenieursbureau Royal HaskoningDHV in opdracht van Greenpeace, Natuur en Milieufederatie Noord-Holland en Natuur & Milieu. Als internationaal treinreizen verbeterd wordt, is het uitbreiden van de luchtvaart in Nederland helemaal niet nodig.

Lees ook: Schiphol zet in op toename woon-werk verkeer per fiets

KLM
KLM vloot te Schiphol
5040SchipholAutBrug
Schiphol volautomatische brug
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Luchtvaartmaatschappij Easyjet kondigt reorganisatie aan

Het kon ook niet uitblijven, de Britse lowbudgetluchtvaartmaatschappij Easyjet verkeert door de coronacrisis in zwaar (lees verder)

Emirates ontslaat 30.000 medewerkers de komende jaren

De komende periode kunnen we ons verwachten aan de grootste ontslagronde in de geschiedenis van (lees verder)

Frankrijk betreurt heropenen grenzen van zijn buurlanden

Spanje, Italië en Duitsland hebben maatregelen genomen die niet echt solidair werken. De minister van (lees verder)

RyanAir wil vanaf 1 juli weer 1.000 vluchten per dag uitvoeren

De Ierse vliegmaatschappij RyanAir die onlangs nog om staatssteun vroeg wil haar activiteiten vanaf de (lees verder)

0 reacties op “Greenpeace pleit voor schrappen korte vliegreizen

Geef een reactie