PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Wifi-tracking inzetten om vrije zitplaats te vinden bij NS


ICNG-B Treinstel

De NS onderzoekt het inzetten van wifi-trackers inzetten zodat reizigers beschikbare plaatsen makkelijker kunnen vinden in de NS app nog voor de trein het station binnen komt. Op deze manier kunnen reizigers zit beter verspreiden op het perron en de beschikbare plaatsen in gebruik nemen.

“Eerst zal het plan getoetst moeten worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De vraag is vervolgens hoe snel het geïmplementeerd kan worden. Wij realiseren ons dat het een beladen ­onderwerp is als het gaat om privacy.”, aldus Udo Oelen, directeur privacy van de NS.

Of het zo een vaart zal lopen is nog maar de vraag want ook NS zal tegen de privacy wetgeving aanlopen. Volgens de woordvoerder willen ze gebruik maken van het mac-adres, een uniek identificatienummer dat elke telefoon heeft. Dat is een persoonsgegeven, omdat via dit nummer de telefoon in de meeste gevallen direct te linken is aan de eigenaar en om die reden mag deze data niet zomaar gebruikt worden volgens de privacywet.

Er zijn natuurlijk andere mogelijkheden om de drukte binnen een wagon te meten met behulp van andere detectie systemen. Hoeveel mensen gebruikmaken van wifi in de trein is niet bekend maar gezien de ergernis bij het gebruik van en de huidige kwaliteit van het NS Wifi netwerk zal dit wel meevallen.

Lees ook: NS schrapt korting in middagspits en borg OV-kaart

 

Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Italië opent grenzen niet voor landen die beperking opleggen

Italië, dat op 3 juni zijn internationale grenzen zal openen, waarschuwde maandag dat het deze (lees verder)

Snelheidsverlaging levert tijdelijk bijdrage aan geluidniveau

Als gevolg van de landelijke snelheidsverlaging neemt het geluidniveau alleen overdag af. In de avond (lees verder)

Autoverhuurbedrijf Hertz vraagt faillissement aan

Autoverhuurbedrijf Hertz heeft het faillissement aan gevraagd. Dit lieten zij weten in een persbericht. De (lees verder)

Kampeer met eigen toilet van SVR en Evenementenbranche

Hoewel het nieuws met betrekking tot het gesloten houden van het sanitair op de campings (lees verder)

0 reacties op “Wifi-tracking inzetten om vrije zitplaats te vinden bij NS

Geef een reactie