Print Friendly, PDF & Email

Uber Technologies, Inc. heeft aangekondigd dat Travis Kalanick per 31 december 2019 ontslag neemt uit de raad van bestuur van het bedrijf om zich te concentreren op zijn nieuwe activiteiten en filantropische inspanningen. Kalanick was in 2009 een van de oprichters van Uber. In juni 2017 trad hij af als topman na een reeks tegenslagen.

“Zeer weinig ondernemers hebben zoiets diepgaands gebouwd als Travis Kalanick met Uber. Ik ben enorm dankbaar voor de visie en vasthoudendheid van Travis tijdens het bouwen van Uber, en voor zijn expertise als bestuurslid. Iedereen bij Uber wenst hem het allerbeste ‘, aldus Dara Khosrowshahi, CEO.

Het nieuws van zijn vertrek komt een paar dagen nadat de taxidienst een schikking van 4,4 miljoen dollar (4 miljoen euro) trof in een federaal onderzoek naar seksuele intimidatie binnen het bedrijf.

Toen Travis in de zomer van 2017 aftrad als topman, had het bedrijf een aantal roerige maanden achter de rug. Medewerkers beschuldigden Kalanick van een foutieve sfeer op de arbeidsvloer die seksuele intimidatie en pesten aanmoedigde.

Een woordvoerder van Uber verklaarde dat Kalanick zijn gehele aandelenpakket in het taxibedrijf met een waarde van ongeveer $3 miljard van de hand heeft gedaan, aldus persbureau Reuters. Kalanick werkt momenteel aan een start-up die zich op grote industriële keukens en de verhuur van ruimten aan restaurants richt.

Lees ook: Uber na uitspraak opnieuw verboden in heel Duitsland

Uber
Lees ook  Uber in het nauw: aanklacht wegens bedrijfsspionage in Australië