PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Your Now nieuwe deelautodienst BMW en Daimler


Share Now, de gezamenlijke deelautodienst van BMW en Daimler, wordt in Brussel, Firenze en Londen van de markt gehaald. Ook verdwijnt het concept in Noord-Amerika. Volgens een woordvoerder van de bedrijven is het concept in deze gebieden niet winstgevend genoeg.

In een joint venture Your Now gaan Daimler en BMW samenwerken aan mobiliteitsdiensten. De beide autofabrikanten  brengen hun afzonderlijke joint ventures voor mobiliteitsdiensten vanaf 1 januari 2020 onder in de overkoepelende joint venture Your Now. De diverse diensten en namen worden teruggebracht naar drie: Free Now, Share Now en Park Now&Charge Now.

Volgens een persmededeling is de beslissing om in Brussel, Londen en Florence te stoppen met Share Now genomen “vanwege de lage acceptatiegraad”, ofwel: te weinig mensen maken gebruik van de dienst. In Noord-Amerika is met name een gebrek aan noodzakelijke infrastructuur om de technologie te ondersteunen de oorzaak van de beslissing om ermee te stoppen.

De beslissing om gedeeltelijk met Share Now te stoppen is onderdeel van een herstructurering van de mobiliteitsdiensten, waarbij meer nadruk moet komen te liggen op de winstgevendheid van de activiteiten. De vijf initiatieven van Your Now: Share Now (autodelen), Reach Now (routeplanner), Free Now (taxi), Park Now (parkeerhulp) en Charge Now (laden) worden onderverdeeld in drie nieuwe businesseenheden: Free Now, Share Now, en Park Now & Charge Now.

Lees ook: 10e bedrijf sluit zich aan bij deelauto park Zeeland

BMW München
BMW München
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Claudia Zuiderwijk nieuwe algemeen directeur van GVB

Claudia Zuiderwijk is door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot de nieuwe algemeen directeur van GVB in Amsterdam. Zuiderwijk (lees verder)

Zombiebedrijven helpen de taxisector niet mee na de crisis

Al jaren kennen we in de taxisector het fenomeen startups die zich toeleggen op geld binnenhalen met mooie ideeën. Regelmatig (lees verder)

Meer technologie en verandering van gedrag is de toekomst

Tania Rademaker, Sales & Business Manager bij 9292, bekijkt het huidige mobiliteitsnetwerk vanuit haar OV- (lees verder)

Mobinck en XXImo bereiken overeenstemming overname

Het gebruik van (deel)auto’s stijgt, thuiswerken is realiteit, samen met je collega’s vergaderen in een (lees verder)

0 reacties op “Your Now nieuwe deelautodienst BMW en Daimler

Geef een reactie