Print Friendly, PDF & Email

Share Now, de gezamenlijke deelautodienst van BMW en Daimler, wordt in Brussel, Firenze en Londen van de markt gehaald. Ook verdwijnt het concept in Noord-Amerika. Volgens een woordvoerder van de bedrijven is het concept in deze gebieden niet winstgevend genoeg.

In een joint venture Your Now gaan Daimler en BMW samenwerken aan mobiliteitsdiensten. De beide autofabrikanten  brengen hun afzonderlijke joint ventures voor mobiliteitsdiensten vanaf 1 januari 2020 onder in de overkoepelende joint venture Your Now. De diverse diensten en namen worden teruggebracht naar drie: Free Now, Share Now en Park Now&Charge Now.

Volgens een persmededeling is de beslissing om in Brussel, Londen en Florence te stoppen met Share Now genomen “vanwege de lage acceptatiegraad”, ofwel: te weinig mensen maken gebruik van de dienst. In Noord-Amerika is met name een gebrek aan noodzakelijke infrastructuur om de technologie te ondersteunen de oorzaak van de beslissing om ermee te stoppen.

De beslissing om gedeeltelijk met Share Now te stoppen is onderdeel van een herstructurering van de mobiliteitsdiensten, waarbij meer nadruk moet komen te liggen op de winstgevendheid van de activiteiten. De vijf initiatieven van Your Now: Share Now (autodelen), Reach Now (routeplanner), Free Now (taxi), Park Now (parkeerhulp) en Charge Now (laden) worden onderverdeeld in drie nieuwe businesseenheden: Free Now, Share Now, en Park Now & Charge Now.

Lees ook: 10e bedrijf sluit zich aan bij deelauto park Zeeland

BMW München
BMW München