Wie met de trein naar Rotterdam reist en de laatste kilometers met de taxi wil overbruggen registreert met enige zekerheid zijn ritopdracht bij een van de taxicentrales via een Pitane Mobility systeem. Het Eindhovense bedrijf Censys BV heeft zowat de gehele Rotterdamse taximarkt in digitaal beheer.

Vele duizenden ritopdrachten per dag

Pitane Mobility ondersteunt al jaren taxicentrales zoals Mama Taxi, het bedrijf van Zizi Fernandes. Haar bedrijf regelt al jaren het Rotterdamse ‘private’ elektrisch vervoer met een Tesla vloot. De software uit Eindhoven verwerkt dagelijks vele duizenden ritopdrachten nadat in 2018 de aandeelhouders van Regie Rotterdam BV besloten de Brabantse software op haar regiecentrale te gebruiken voor de diensten van Trevvel.  

Het Rotterdamse landelijk erkende TX-keur bedrijf Maasstad Personenvervoer en SiR Taxi Services volgden snel dit voorbeeld op. Beide taxicentrales zijn ervaren in het personenvervoer voor diverse instellingen maar ook voor particulieren.

Begin 2020 besloot Taxi Onderneming st. JobTaxi, uitgegroeid tot een coöperatie met 150 chauffeurs, over te stappen op de centrale software van Pitane Mobility waardoor ook de koppeling met ZCN voor het Zilveren Kruis gegarandeerd werd en Rotterdamse Taxibutlers voortaan communiceren met de servers van Pitane Mobility.

Alle taxicentrales digitaal gekoppeld aan elkaar

“De komst van het Eurovisiesongfestival naar Rotterdam heeft eveneens zaken in een stroomversnelling gebracht. Alle vervoersbedrijven willen technisch klaar zijn om de vervoersmassa aan te kunnen. Boeken, plannen en de uitvoering worden centraal geregeld.”

De technische mogelijkheden van de software laten toe om snel ritopdrachten tussen de taxicentrales onderling te verwerken. Momenteel zijn vele honderden chauffeurs voorzien van de Pitane Driver App zodat ook de reiziger weet waar zijn taxi blijft.

Lees ook  Rotterdamse Maasstad Regie Centrale treft regeling met gemeenten

Rotterdam is hierbij een voorbeeld van samenwerkende bedrijven!

Lees ook: Zizi Fernandes drijvende kracht achter Mama Taxi

Print Friendly, PDF & Email