Print Friendly, PDF & Email

Donderdagmiddag kort na 17.00 uur rijdt een bus van de lijn het Stationsplein van Kontich op. De buschauffeur was een beetje te vroeg tijdens zijn rit van Boom naar Lier, in de provincie Antwerpen. Hij opende de deur van zijn bus om een sigaret te roken. Op dat ogenblik komt een meisje uitleg vragen over de volgende rit. Op dat ogenblik is ook een verdachte opgedoken die zich onmiddellijk heeft gericht tot de buschauffeur.

Er ontstonden schermutselingen waarbij de buschauffeur verschillende malen werd gestoken. Daarna reed de buschauffeur nog naar Lier, de eindbestemming van de dienst. Mogelijk verkeerde hij in shock want pas in de stelplaats in Tisselt (Willebroek) had hij in de gaten dat hij steekwonden had opgelopen, waarna zijn collega’s de hulpdiensten belden.

Camerabeelden ter beschikking stellen

De chauffeur werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie kan nog niet vertellen wat er was gebeurd en geeft aan dat er momenteel geen enkel spoor is van de verdachte en over de dader weinig bekend is.

Er werd bij de plaatselijke winkeliers opgeroepen om eventueel camerabeelden ter beschikking te stellen om te zien of die man kan worden opgespoord. Toch is er weinig hoop dat de beelden iets oplevert want de handelaars mogen alleen filmen wat er binnen in hun zaak is gebeurd.

Lees ook: Het openbaar vervoer in Vlaanderen zit in dieptepunt