Het doek is gevallen voor het Noord Brabantse Van Gerwen Taxi B.V. uit Zeeland (Landerd). In een uitspraak door de rechtbank Oost-Brabant werd het faillissement uitgesproken op 28 januari 2020. Als curator werd aangesteld mr W.J.B. Berendsen van Legal Experience Advocaten uit Den Bosch. Andere bedrijven binnen Van Gerwen Holding BV zijn niet failliet.

De wortels van de Van Gerwen Groep bekend van taxi- en leerlingenvervoer liggen in Zeeland. Het bedrijf kwam de laatste tijd negatief in het nieuws omdat het contract voor de uitvoering van het leerlingenvervoer inzet werd van een bodemprocedure tussen de gemeente Veldhoven en de vervoerder.

Al sinds de start van het vervoer voor deze kwetsbare groep in september 2018 leefden het taxibedrijf en het Veldhovense college in onmin met elkaar. Volgens het college zou de vervoerder zijn contractuele afspraken niet nakomen waardoor het college het contract ontbond. 

Van Gerwen spande een kort geding aan, dat het won omdat De rechter oordeelde dat de gemeente onvoldoende kon onderbouwen dat de vervoerder tekortschoot. Het taxibedrijf claimde 268.000 euro voor geleden schade, maar volgens de gemeente ontbreekt er bewijs van geleden schade.

Van Gerwen maakte doorstart met Jansen Taxi

Vijf jaar geleden nam eigenaar Marco van Gerwen Jansen Taxi uit Nuenen over, waardoor het bedrijf volledig werd geïntegreerd in de groep. Jansen Taxi verzorgde vervoer voor grote klanten zoals gemeenten, zorgverzekeraars en scholen. 

Jansen Taxi ging alsnog failliet en liet een schuld achter van 1,4 miljoen euro. Net zoals nu bij Van Gerwen Taxi zelf zou het dochterbedrijf het faillissement zelf hebben aangevraagd.

Lees ook: Moeizaam onderzoek voor curator failliet taxiboeken.nl

Lees ook  Eindhovense Vacansoleil is failliet verklaard door de rechtbank Oost-Brabant
Print Friendly, PDF & Email