Print Friendly, PDF & Email

Vanaf 30 april hoeven reizigers die de hogesnelheidstrein nemen, hun reis niet meer te onderbreken in Brussel. De Eurostar rijdt met ingang van deze datum rechtstreeks van Amsterdam Centraal naar Londen.  De reistijd naar de Britse hoofdstad loopt daardoor terug naar vier uur. De rechtstreekse verbinding Rotterdam-Londen volgt enkele weken later, op 18 mei.

De trein is dinsdagochtend om 7.48 uur vanuit Amsterdam Centraal vertrokken als primeur om de officiële nieuwe route te openen. Dat gebeurde in het bijzijn van minister Cora van Nieuwenhuizen (minister van Infrastructuur en Waterstaat) en Ankie Broekers-Knol (staatssecretaris van Justitie en Veiligheid). Na 4 uur en 9 minuten wordt de trein in Londen begroet door Grant Shapps, staatssecretaris van Transport van het Verenigd Koninkrijk.

Minister Van Nieuwenhuizen liet weten dat controles in Brussel straks niet meer nodig zijn, en dat scheelt reizigers al snel een uur reistijd. Zo wordt de trein echt een volwaardig alternatief voor het vliegtuig.  De ticketprijzen worden momenteel aangeboden vanaf EUR 59,-

Met de trein reis je door drie landen en over het Kanaal. In de Eurostar-trein kun je rekenen op comfortabele zitplaatsen, veel beenruimte en een tafeltje om te lezen, wat te eten, of te werken.

Station London St Pancras

Na je reis kom je aan in Station London St Pancras International, een van de grootste kopstations in Londen, gelegen vlak naast het station King’s Cross. Sinds november 2007 is het het Londense beginpunt van de Eurostar, de hogesnelheidsverbinding door de Kanaaltunnel.

Lees meer: Amsterdam naar Londen per trein in slechts amper vier uur

Lees ook  Prorail: werkzaamheden aan Amsterdam Centraal in volle gang
Eurostar
Cora van Nieuwenhuizen