Print Friendly, PDF & Email

Voor raadslid Michel van Elck, sinds 2010 raadslid voor Leefbaar Rotterdam en wellicht een van de grootste tegenstanders van het beleid van Wethouder Sven de Langen (CDA), is de maat vol. De Rotterdamse politici weten niet echt goed wat ze met de Trevvel situatie aan moeten.

Twee jaar na de start van de nieuwe aanbieder van het doelgroepenvervoer is volgens van Elck het vervoer nog steeds niet op orde en elke keer opnieuw aanleiding voor vragen binnen de Rotterdamse Raad. Van de ruim 7000 ritten die door Trevvel dagelijks uitgevoerd worden liggen te vaak ingekomen klachten onder het vergrootglas.

onderzoek na onderzoek

Om tegemoet te komen aan de wensen werden verschillende onderzoeken gestart. Dat de uitkomsten hiervan niet geheel in lijn met de verwachtingen zijn heeft te maken met vele factoren. Wellicht is de voornaamste regel dat duidelijk moet bepaald worden wat men van elkaar kan verwachten. Dat is het geval tussen de vervoerder en de opdrachtgever, maar zeker in de eerste plaats ook voor de reiziger. 

Veel gehoord probleem is dat het verwachtingspatroon van de Trevvel reiziger soms anders is dan de gemaakte afspraken tussen de gemeente en de vervoerder. De voornaamste bron van ergernis bij de reizigers zijn de indicaties die niet altijd op orde zijn. 

Een reiziger die een wagen met lage instap verwacht en een busje ziet voorrijden is daar niet gelukkig over. En hoe zet je twee reizigers samen voorin in de bus wanneer er geen sprake is van een indicatie maar de reiziger toch de wens heeft om voorin te zitten en niet achterin naast een andere reiziger met een hond.

Lees ook  Gemeenteraad: meer middelen voor toezicht op doelgroepenvervoer

uitkomsten zijn niet altijd heel positief. 

“Nee ik vind het zelf ook wel teleurstellend en ik had gedacht dat na 2 jaar met een nieuwe aanbieder vervoeren het beter zou zijn opgepakt en dat mensen tevreden zou zijn over de service van het vervoer.” aldus Ingrid van Wifferen (D66)

Hoe kan het dat die verbeteringen er nog niet helemaal zijn. Dat is ook nog niet helemaal duidelijk waardoor het dan komt en is moeilijk helemaal boven water te krijgen. 

toenemende verkeersdrukte 

Komt het door ICT-systemen, een veel te lange periode van T-Mobile storingen in het Rotterdamse waardoor datacommunicatie en Track & Trace systemen niet optimaal of geheel niet werkten of is het toch nog onwennigheid?  In ieder geval is een deel te verklaren door toenemende verkeersdrukte waardoor sommige delen van de stad onbereikbaar zijn binnen de verwachte Trevvel reistijden.

“Wethouder de Langen zegt telkens dat er aan gewerkt wordt, te gemakkelijk gezegd en daar kom je in het begin wel mij mee weg maar dat hoor ik nu al 10 keer. Ik wil nu zien dat ze die stap zetten“, aldus Michel van Elck.

Lees ook: Rotterdamse taxicentrales kiezen voor dezelfde systemen