Alle bedrijfsonderdelen in zijn geheel verkopen na het faillissement van het Zeeuwse Taxicentrale Renesse is een bijna onmogelijke taak voor de TCR curatoren. Er is best veel belangstelling voor de diverse bedrijfsonderdelen, maar het lukt niet om een doorstart voor de gehele onderneming te realiseren.

Curator De Meester laat zich nog niet uit over de oorzaak van het faillissement, maar zegt wel dat de onderneming in feite te groot is geworden. Prioriteit voor de komende dagen is een akkoord met de verzekeraars over de hoogte van de betalen premies voor de risico’s van het vervoer. Een bijkomend probleem voor de TCR curatoren is het feit dat de verzekeraars ook schuldeisers van de TCR Group zijn.

Niet alleen werden de lonen via het UWV veilig gesteld, ook werden afspraken gemaakt met brandstofleveranciers en de ICT bedrijven. Ondertussen wordt er achter de schermen hard gewerkt om onderdelen te redden en een doorstart, in welke vorm dan ook, te realiseren. Hoe dan ook, de TCR Group zoals we deze tot voor het faillissement hebben gekend zal nooit meer in zijn geheel terugkomen. 

CNV en FNV blijven wijzen naar opdrachtgevers en gemeenten die ritten aanbesteden. De marges in het personenvervoer zijn zeer gering en dat opdrachtgevers zoals ov-bedrijven en gemeenten de ritten in aanbestedingen tegen bodemprijzen in de markt zetten blijft vragen oproepen. Daarnaast is een deel van het antwoord ook het feit dat vervoerders blijven inschrijven tegen deze bodemprijzen.

Volgens vakbond FNV zouden de problemen te wijten zijn aan slechte betalers en lage tarieven, voor vooral zorg- en leerlingenvervoer. Het bedrijf verkeerde al jaren in moeilijke financiële papieren. Uitstelregelingen voor betalingen met leveranciers en stelselmatig betaaltermijnen oprekken waren onderdeel van het dagelijkse beleid. En daar is nu een einde aan gekomen.

Lees ook  Abu Dhabi Smart City Summit onthult eerste AI-taxi

De Taxi Centrale Renesse (TCR) behoorde tot de grotere spelers in het openbaar vervoer van Nederland. De onderneming, in 1997 ontstaan door een fusie van vier vervoersbedrijven uit Zeeland.

Lees ook: Informatiebijeenkomsten FNV na faillissement TCR Group

TCR
Print Friendly, PDF & Email