Print Friendly, PDF & Email

De taak van de curatoren om na het faillissement van TCR de verkoop of doorstart van bedrijfsonderdelen af te wikkelen wordt met de dag lastiger. Ook het personeel maakt zich nu zorgen na de vaststelling dat de uitbetaling van hun loon door het UWV niet zeker is voor de komende maand.

contracten vanzelf naar andere vervoerders

Opdrachtgevers zelf gaan op zoek naar alternatieven voor de uitvoering van hun vervoer en wachten niet op geboden alternatieven. Alle waardevolle contracten binnen de failliete boedel zijn inmiddels verdwenen, zodat er straks niet veel meer overblijft dan een lege failliete onderneming vol schulden bij leveranciers, UWV, verzekeraars, leasebedrijven en belastingdienst.

“Het gaat zeer hard, wanneer ik vandaag in de ritplanning kijk zie ik amper 60 ritten staan. De contractritten zijn al bijna allemaal verdwenen. Opdrachtgevers trekken massaal de ritten weg.”, aldus een vaste medewerker op de planning.

Voor de Brabantse gehandicaptenzorgorganisatie Prisma, dat voor het vervoer van en naar de dagbesteding afhankelijk was van TCR, werd al een oplossing gevonden. Taxi Korthout uit Tilburg nam de bussen en het personeel over van de failliete vervoerder. TCR verzorgde wekelijks gemiddeld 4000 ritten voor Prisma, dat in Brabant cliënten met een beperking begeleidt.

Zorgverzekeraar CZ nam eerder het initiatief om TCR te schrappen als vervoerder. Volgens de curator van TCR wilde CZ in eerste instantie het contract met het Middelburgse bedrijf al per 10 februari opzeggen. CZ liet weten voldoende alternatieven te hebben om het vervoer op te vangen.

Eerder deze week werd al bekend dat Citax het scholierenvervoer voor Zeeuws-Vlaanderen overneemt van TCR. Connexxion neemt de ritten voor Wmo-, dagbestedings-, jeugdzorg- en leerlingenvervoer voor de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal over.

Noot personenvervoer uit het Gelderse Ede nam het leerlingen- en jeugdvervoer op Walcheren over van het failliete TCR na de voorjaarsvakantie.

loon van februari pas een maand later

Na het faillissement van vervoersbedrijf TCR werd gegarandeerd dat het loon van de chauffeurs zou worden doorbetaald door het UWV, maar er lijkt een kink in de kabel te komen. Die instantie gaat namelijk pas begin maart de gegevens van al de TCR-medewerkers verwerken en dat betekent dat die pas in de loop van de maand maart hun loon van februari kunnen verwachten.

Lees ook: Bedrijf in zijn geheel verkopen lastig voor TCR curatoren

TCR hoofdkantoor Middelburg