Tijdens een comparitie zitting gaf de rechter aan dat de partijen moeten nadenken over een eventuele schikking. De rechter laat Schipholtaxi en Tesla eerst met elkaar in overleg gaan. Pas over vier weken wil de rechter een vonnis af te hebben in de zaak over de technische problemen met de Tesla’s van de chauffeurs van Schipholtaxi.

Ze willen 86.000 euro terug van fabrikant Tesla, en een schadevergoeding. Vorig jaar spanden de vijf chauffeurs een zaak aan tegen de autofabrikant. Tesla’s zijn niet geschikt voor het intensieve gebruik als taxi, vinden ze, al was hen dat wel verteld. Binnen een jaar kregen de chauffeurs te kampen met ernstigere gebreken aan de wagens.

Tesla goed voor miljoenste bolide

Het gehele Tesla-team kreeg afgelopen week de welgemeende felicitaties van Elon Musk. Tesla heeft namelijk zijn miljoenste auto geproduceerd. Dat ging niet zonder slag of stoot, want het bedrijf kampten in het verleden regelmatig met productieproblemen.

software update

De voertuigfabrikant werkte eerder de batterij laadinstellingen op Model S en Model X bij, maar alleen uit ‘preventieve’ voorzichtigheid zoals de zelf mededelen. Tesla heeft een draadloze software-update voor zijn Model S- en Model X-auto’s aangekondigd na berichten over batterijbranden in Hong Kong en twee locaties in China.

Een Tesla die spontaan vuur vat dat is niets nieuws, net zoals het feit dat gewone voertuigen op fossiele brandstoffen in brand vliegen niet nieuw is. De omstandigheden rond die Tesla-branden zijn echter wel anders nu blijkt dat  de Teslas in brand vlogen na een botsing (crash) die zwaar genoeg was om de gepantserde batterijpakketten te laten scheuren en de wagens spontaan vuur vatten, dit terwijl ze geparkeerd stonden.

Lees ook: SchipholTaxi spant kort geding aan tegen NRC

Print Friendly, PDF & Email