Noorwegen heeft strenge maatregelen genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Iedere toerist die het land binnen wil, krijgt de vraag terug naar huis te gaan. Wie dat niet doet, moet veertien dagen in quarantaine. De maatregel geldt ook voor Noren die buiten Scandinavië zijn geweest.

reisadvies buitenlandse zaken niet altijd correct

Voorkom vervelende verrassingen op reis. Ondanks het reisadvies op de website van buitenlandse zaken vandaag Noorwegen als groen bestempeld, heeft Noorwegen zelf het initiatief genomen om de grenzen te sluiten. Check voor vertrek alle risico’s en andere belangrijke informatie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Met de app BZ Reisadvies bent u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in een land.

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor Nederland. Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken. De zorgvuldigheid waarmee het ministerie de reisadviezen maakt, vergt soms veel tijd. Hierdoor kan het voorkomen dat actualiteiten in de media wel worden gemeld, maar dat u deze nog niet terugvindt in het reisadvies.

De reisadviezen zijn niet bindend. Het blijft de verantwoordelijkheid van uzelf en van de reisorganisatie om een reis wel of niet te laten doorgaan. Neem contact op met uw reisbureau of reisverzekeraar voor vragen hierover.

Lees ook: Inreisverbod VS voor Europese landen vanwege corona

Print Friendly, PDF & Email