Print Friendly, PDF & Email

Niet alleen werd vandaag bekend vanuit Rotterdam dat het Eurovisiesongfestival is uitgesteld, ook kwam naar buiten dat honderden Rotterdamse hulpvragen variërend van boodschappen doen tot klusjes in huis door de gemeente Rotterdam, welzijnsorganisaties, Trevvel en andere partners op een bijzondere manier werd opgepakt.

Een opsteker voor wethouder Sven de Langen die ouderen en andere risicogroepen door de coronacrisis gaat loodsen. De hulplijn is aangesloten met elk gebied van Rotterdam, van Hoek van Holland tot IJsselmonde.

“Mensen met een beperking die hulp nodig hebben bij een praktische klus of mensen die medicatie of boodschappen nodig hebben”, zegt de wethouder Sven de Langen daarover, “Trevvel is gewend met kwetsbare groepen te werken. Ze hebben hun reguliere werk snel omgezet naar deze dienst.”

Naast de inzet op hulpvragen vanuit 14 010 is er een belteam dat vanuit het welzijnswerk proactief ouderen belt om hen te vragen hoe het gaat en te kijken of het noodzakelijk is om bij te springen met praktische klusjes. 

Oscar Papa van WIN010 (Rotterdams platform van welzijnsorganisaties): 

“Vanuit ervaring met de 75+ huisbezoeken weten we welke ouderen uit de wijk extra aandacht goed kunnen gebruiken. Onze kennis van de wijk zetten we heel graag in. Iedere welzijnsorganisatie heeft een eigen belteam in de wijk dat proactief ouderen belt om hen te vragen hoe het met ze gaat en of ze wat nodig hebben. Hierbij wordt de hulp van zowel, vrijwilligers, bewoners als ondernemers uit de eigen wijk ingeschakeld.”

Het welzijnswerk pakt de meldingen met de eigen medewerkers en vrijwilligers op en organiseert de oplossingen op hulpvragen in de wijk. Daarnaast stelt Trevvel chauffeurs en voertuigen ter beschikking om de bezorging van boodschappen en vervoer te organiseren. Zo worden de voedselpakketten van de voedselbank door Trevvel thuisbezorgd. 

“Het is een eenzame en ook angstige tijd voor ouderen en kwetsbare Rotterdammers. Met elkaar moeten we extra goed op hen letten. Met deze samenwerking willen we hen helpen waar we kunnen”, aldus Arno van Haasterecht – Trevvel.

Inmiddels hebben vele mensen aangegeven zich in te willen zetten voor de mensen die dat nodig hebben. Zo zijn er vele Rotterdammers actief via Rotterdammersvoorelkaar.nl, Opzoomer Mee en andere vrijwilliger organisaties.

Lees ook  Historisch: Carola Schouten voorgedragen als eerste vrouwelijke burgemeester Rotterdam

Lees ook: Rotterdamse taxicentrales kiezen voor dezelfde systemen

Luchtfoto Rotterdam