Mobiliteit ziet er momenteel anders uit. Nu de coronacrisis iedere dag meer slachtoffers maakt wordt materieel ingezet waarvan velen niet wisten dat het in ons land beschikbaar is. Tijdens de afgelopen week maakte Nederland massaal kennis met de ambulancebus. Het geeft uiteraard ook de ernst van het probleem aan. 

Drie samenwerkende Regionale Ambulancevoorzieningen besloten om de hulpverlening in het noorden sneller op te schalen, dus eerder meer ambulances te sturen en meer capaciteit te realiseren om bij een calamiteit slachtoffers ter plekke te kunnen behandelen. Hiervoor hebben zij een tweedehands lijnbus aangekocht. Deze is vervolgens bij ambulancebouwer Visser in Leeuwarden omgebouwd en als ambulancebus ingericht.

In de Brabantse ziekenhuizen melden zich zoveel patiënten aan de poort dat de druk daar zo groot is dat enkele tientallen overgeplaatst zijn naar het Noorden. Daarnaast zijn er ook vele andere initiatieven waarbij vervoersbedrijven hun diensten onder andere vormen aanbieden onderdeel van de nieuwe mobiliteit,

Met de ambulancebus heeft men nu de beschikking over zes vaste behandelruimtes. Het voertuig staat gestationeerd op Groningen Airport Eelde. Voor deze locatie is gekozen omdat de bus in een uur op op elke willekeurige plek in Noord-Nederland moet kunnen zijn.

Lees ook: Raymond Zuidwijk kan niet zo maar blind varen op navigatie 

Ambulancebus voor GGB Noord-Nederland
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Systeemstoring bij ProRail oorzaak ruim twee uur extra reistijd