Print Friendly, PDF & Email

Het coronavirus houdt ons land in de greep. Terwijl iedereen die kan thuiswerkt, gaan hulpverleners dag in dag uit naar hun werk om anderen te helpen. Ambulancechauffeur Raymond Zuidwijk werkt in de regio Den Haag en we hebben even gebeld naar aanleiding van een prachtig stuk in Nationale Bewegwijzeringsdienst.

“Het is buffelen de laatste week maar iedereen op de dienst die dagen na elkaar draait gaat er vol enthousiasme in. Niemand neemt vrije dagen en iedereen zorgt goed voor elkaar. Als een team trekken we samen op om er het beste van te maken”, aldus Raymond Zuidwijk.

In de 28 jaar dat Raymond Zuidwijk (49) op de ambulance rijdt, heeft hij honderdduizenden kilometers afgelegd, de meeste in en om zijn woonplaats Den Haag. We zouden bijna vergeten door het coronavirus dat ambulancechauffeurs ook dagelijks moeten uitrukken voor totaal andere zaken. Wanneer je in speciale pakken bij een bejaarde dame aankomt om haar op te halen, leg dan maar uit waarom we eerst al deze extra maatregelen nemen om alles en iedereen te beschermen.

“We merken wel dat er schaarste is en er dringend maatregelen moeten worden genomen. Gebrek aan mondkapjes, schorten en ontsmettingsmiddelen zijn de voornaamste zorgen die we nu hebben en die moeten aangevuld worden”, weet een bezorgde Raymond mij te vertellen tijdens ons gesprek.

blind varen op digitale navigatie

Als ambulancechauffeur kan Raymond Zuidwijk niet zo maar blind varen op digitale navigatie. Je moet de kaarten van je werkgebied in grote lijnen uit je hoofd kennen. En op de snelweg helpt fysieke bewegwijzering om net wat sneller te manoeuvreren.

Wanneer collega’s hem spreken voor een ander interview, maakt hij zich op voor de rijtest die hij zal afnemen bij mogelijk nieuwe collega’s. Als oude rot in het vak is hij ondertussen ook als trainer betrokken bij de selectieprocedure van chauffeurs. Hij vertelt ze graag over het geavanceerde digitale navigatiesysteem aan boord en waarom ze tóch niet zonder bewegwijzering langs de wegen kunnen.

Lees het volledige artikel over ambulancechauffeur Raymond Zuidwijk.

“Wij zijn trots op iedereen die werkzaam zijn in de strijd tegen het coronavirus”

Foto: Nationale Bewegwijzeringsdienst

Lees ook: Ondernemers factureren deels niet-gereden zorgritten

Ambulance Haaglanden
Den Haag Stadhuis