Nederlandse reizigers die gestrand zijn in het buitenland door de wereldwijde maatregelen tegen het coronavirus kunnen registeren op een daarvoor speciaal sinds vandaag geopende website van de overheid. Dan gaan de reisbranche, luchtvaartmaatschappijen, verzekeraars en overheid aan de slag om te helpen veilig terug te keren.

Het nieuwe centrale meldpunt Bijzondere Bijstand Buitenland is een gezamenlijk initiatief van de reisbranche, verzekeraars, luchtvaartmaatschappijen en de Rijksoverheid om gestrande Nederlandse reizigers te helpen. Dat kan ook 24 uur per dag, 7 dagen in de week door te bellen naar +31 247 247 247. Houd er echter rekening mee dat het momenteel door de omstandigheden druk is, waardoor ze misschien niet direct kunnen helpen.

In sommige landen worden de grenzen tijdelijk gesloten. Het advies van het meldpunt is daarom om na te gaan of uw verblijf in het buitenland noodzakelijk is en of er (nog) mogelijkheden zijn om naar huis te gaan. In veel landen worden vluchten geannuleerd als gevolg van het coronavirus. Dit betekent echter niet dat alle reizen onmogelijk zijn. 

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat reizen over land nog toegestaan is, of dat u kunt vliegen vanaf een ander vliegveld of een andere bestemming in Europa. Het meldpunt raad u aan om goed te kijken naar alle mogelijke transportmogelijkheden om terug te keren. Neem eventueel contact op met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij en gebruik de geboden opties.

Lees ook: VNG: zzp’er kan terecht bij loket van eigen gemeente

KLM
KLM vloot te Schiphol
Print Friendly, PDF & Email