Print Friendly, PDF & Email

Wanneer u besluit uw bus of taxi voor langere tijd niet te gebruiken, dan kunt u het voertuig schorsen. Ondernemers moeten tijdens de schorsing niet te voldoen aan de voertuigverplichtingen (motorrijtuigenbelasting, WA-verzekering en APK-plicht). De motorrijtuigenbelasting stopt automatisch. U moet wel zelf uw verzekering opzeggen.

U kunt uw auto voor 1, 2 of 3 jaar schorsen. Een schorsing gaat direct in. Het is niet mogelijk een datum in de toekomst aan te geven. Na de door u gekozen schorsingsperiode loopt de schorsing automatisch af en moet u direct weer voldoen aan de voertuigverplichtingen. U kunt ook de schorsing verlengen.

Het kentekenbewijs (van papier of op creditcardformaat) blijft geldig. U krijgt na de schorsing geen nieuw kentekenbewijs.

terugave in het buitenland niet vergeten

Het Finanzamt meldt dat de crisismaatregelen (uitstel van betaling BTW, vermindering voorschotten BTW) ook gelden voor de Nederlandse touringcarondernemers. Wanneer u aan de Duitse belastingdienst de vermindering of de terugbetaling van het btw-voorschot wilt aanvragen, stuur deze aanvraag dan via het Elster-aangifteprogramma.

KNV attendeert op een artikel in BILD am SONNTAG van een busbedrijf over de gevolgen van de corona-crisis. Helaas gebeurt dit niet alleen in Duitsland. Wanneer we alle mobiliteit willen behouden, moet er snel hulp worden verleend aan het MKB. Deze noodkreet is niet alleen bij onze Duitse busbedrijven aan de orde. Ook in Nederland ligt het volledige busvervoer gericht op toerisme nagenoeg stil.

Lees ook: Rotterdam, Trevvel en andere partners slaan handen ineen

Carolin Grötzinger - Omnibus