Print Friendly, PDF & Email

De weekmarkten in Noord-Brabant kunnen nog steeds in aangepaste vorm doorgaan, dat hebben de veiligheidsregio ’s in de provincie besloten. Omdat de markten consumenten van voedsel voorzien in een eerste levensbehoefte worden ze aangemerkt als cruciaal. 

Omdat er onduidelijkheid was over het doorgaan van de weekmarkten, hebben de veiligheidsregio’s een eenduidig besluit genomen. Op de markten zijn geen kramen toegestaan waar andere producten dan voedsel worden aangeboden.

enkel eten afhalen

Bij kramen mag alleen eten worden afgehaald en geen eten worden opgegeten. Dit is in lijn met de maatregel die nu al geldt voor horecagelegenheden. Daarnaast moet worden voorkomen dat grote groepen mensen, meer dan honderd personen, tegelijk op de markt zijn en moeten kraamhouders het dringende advies geven aan de klanten om geen handen te schudden en zeker anderhalve meter afstand te bewaren.

Lees ook: Nederland maakt kennis met ambulancebus door coronacrisis

 

graag contactloos te betalen