Print Friendly, PDF & Email

Het virus kan zich normaal gesproken niet via pakjes en pallets verspreiden, maar de DHL bezorger en ServicePoint-medewerker zijn zelf wel extra alert op alle hygiënemaatregelen. Voorlopig tekenen zij daarom zelf voor alle zendingen waarvoor een handtekening vereist is. Dit doet de bezorger of ServicePoint-medewerker in het bijzijn van de ontvanger.

In Nederland, België en Luxemburg zijn alle gebieden bereikbaar voor het bezorgen en ophalen van zendingen. Het versturen van rembourszendingen en niet-franco (af fabriek) kan op dit moment niet bij DHL. Deze zendingen sturen zij terug naar de afzender. Verstuurt u naar een zakelijk adres dat gesloten is, ook dan sturen ze uw zending terug. 

Veel DHL ServicePoints blijven open voor het ophalen en versturen van pakjes. Omdat ze het aantal contactmomenten tussen DHL punten en bezorgers verminderen kan een zending een dag langer onderweg zijn. Het afhalen van een zending op een DHL Terminal is alleen mogelijk in Nederland.

Europese maatregelen voor verzending

De gebieden in Italië die door het virus waren afgesloten zijn weer toegankelijk en hier kunnen we weer zendingen bezorgen en afhalen. Wel zijn veel winkels in Italië gesloten, waardoor bezorging soms niet mogelijk is. Zendingen bewaren ze dan tijdelijk. Volg track en trace en houdt contact met uw ontvanger over zijn openingstijden. 

In Frankrijk zijn de winkels gesloten. Het is daarom nu niet mogelijk om pakjes naar een DHL punt te versturen. Deze zet DHL tijdelijk uit in de verzendsystemen. Pakketten groter dan 180x100x50 (l,b,h) en pallets kunnen ze niet bezorgen in veel gebieden en gaan retour naar de afzender.

Voor heel Spanje geldt dat het nu niet mogelijk is om naar een DHL punt te versturen en zendingen naar de veel postcodegebieden houden ze vast totdat ze deze mogen bezorgen.

In Oostenrijk zijn veel postcodes volledig in quarantaine geplaatst. Hier kan de bezorgdienst geen zendingen ophalen of bezorgen. Ze houden de zendingen lokaal vast totdat ze naar hun bestemming mogen.

Lees ook: Grensoverschrijdend goederenvervoer moet soepeler

DHL bezorger Amsterdam