Een beetje dubbel gevoel, de vakantiesector ligt nagenoeg stil door de coronacrisis terwijl de buurman een drukke periode heeft door het goederenvervoer, een sector die nu op volle toeren moet draaien. Het team van Vacansoleil is druk bezig om iedereen te benaderen uiterlijk 2 weken voor de vertrekdatum. Bij Vacansoleil volgen ze de ontwikkelingen rondom het coronavirus (COVID-19) op de voet. 

De Europese Commissie is gekomen met een aantal aanbevelingen aan de lidstaten om grensoverschrijdend goederenvervoer soepel te laten verlopen. In de mededeling zet de Commissie uiteen hoe lidstaten de zogeheten ‘green lanes’ zouden moeten inrichten. Er mogen geen wachttijden langer dan een kwartier zijn bij grensovergangen.

commissie doet nog een aantal andere aanbevelingen

Chauffeurs moeten grenzen kunnen oversteken zonder problemen en ongeacht uit welke lidstaat ze komen en quarantaine regels mogen op hen niet van toepassing zijn, indien zij geen symptomen van Corona vertonen. Langs de transport routes moeten sanitaire voorzieningen en restaurants open blijven voor chauffeurs en goederenvervoer, een probleem wat de laatste week groot is. Chauffeurs zijn ook nergens meer welkom om te douchen, te eten of om naar toilet te gaan.

TLN is positief over deze communicatie en hoopt dat dit de gewenste duidelijkheid brengt en zorgt voor een verbetering in de situatie zoals die nu bij veel grensovergangen en in steeds meer lidstaten te zien is. De mededeling van de Europese Commissie is op dit moment niet meer dan een lijst met aanbevelingen aan de lidstaten. 

De Europese Commissie heeft geen bevoegdheid om maatregelen dwingend op te leggen in goederenvervoer, omdat lidstaten op het gebied van gezondheid zelf de baas zijn over te nemen maatregelen tegen corona. Meer dan dringende aanbevelingen kan de Commissie niet doen, dus het blijft de vraag of en hoe lidstaten deze aanbevelingen willen omzetten.

Lees ook  Duurzaamheid op de Europese wegen: Heineken en Einride zetten nieuwe standaard

lees ook: Centraal meldpunt voor gestrande Nederlanders in buitenland

Laden bij distributiecentrum
Chef express restaurant
Print Friendly, PDF & Email