Er wordt met man en macht gewerkt om corona patiënten van Brabant over te brengen naar ziekenhuizen elders in het land, dit is een ingewikkelde operatie en er wordt heel hard gewerkt. Ook zijn er maatschappelijke initiatieven die helpen om de zorg op een andere manier te ontlasten. 

Bijvoorbeeld het nieuws over twee grote hotelketens die in overleg coronacentra gaan opzetten voor patiënten die te goed zijn aan de ene kant voor het ziekenhuis, maar nog niet zelf naar huis kunnen. Hotelketens als het Van der Valk Hotel in Stein-Urmond en verschillende vestigingen van Fletcher Hotels staan paraat.

doe het dan voor onze helden

Sinds een week geldt de afspraak in Nederland – beperk het aantal sociale contacten en houd anderhalve meter afstand tot elkaar. Dat betekent – ga naar buiten voor werk als je niet thuis kan werken. Als je thuis kunt werken – blijf thuis. Je kunt natuurlijk wel boodschappen doen, voor anderen hulpbehoevende zorgen of een ommetje maken maar doe dat alleen en niet in een groep en vermijd groepsactiviteiten. Ook al word je zelf niet zwaar ziek, je kunt iemand anders wel aansteken, met alle gevolgen van dien. 

“Tot mijn grote verbazing waren afgelopen weekend de stranden, natuurgebieden en bouwmarkten druk bevolkt en waren er ook zelfs schijt-aan-corona-feestjes. Het is gewoon bizar dat er toch nog mensen zijn die het coronavirus zo onderschatten en de regels aan hun laars lappen, met doden tot gevolg.”

Er zijn bestaande verscherpte maatregelen naar buiten gekomen omdat een aantal mensen zich dus niet aan de regels kunnen houden en om te zorgen dat deze maatregelen beter gehandhaafd kunnen worden door Burgemeesters. 

Lees ook  Amsterdamse toerist, een Vlaamse blik op Nederlandse gastvrijheid

hoge boetes en betere handhaving

Allereerst alle samenkomsten, dat zijn evenementen en bijeenkomsten, worden verboden tot 1 juni in plaats van 1 april. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften is er een beperkte uitzonderingsmaatregel. Ten tweede gaan de burgemeesters de bestaande maatregelen in hun gemeenten beter handhaven. En op de derde plaats worden boetes uitgeschreven aan particulieren en bedrijven die zich niet aan de regels houden, deze boetes variëren van 400-4000 euro.

Lees ook: Grensoverschrijdend goederenvervoer moet soepeler

Grapperhaus
Ferdinand Grapperhaus
Print Friendly, PDF & Email