Print Friendly, PDF & Email

Minister Slob wil met een besluit over het heropenen van de scholen nog steeds wachten op de uitkomst van het RIVM-onderzoek naar de rol van kinderen en jongeren bij de verspreiding van het coronavirus. Dat is slecht nieuws voor de taxibedrijven die de hoop hebben na 6 april het schoolvervoer opnieuw op te starten.

“Als het later is dan 6 april zullen de maatregelen zoals die zijn genomen verlengd worden en de scholen nog langer dicht zijn. Pas als het onderzoek klaar is wordt er een beslissing genomen of de scholen weer open gaan.”, aldus de minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media Slob in het TV programma Op1.

Als de resultaten inderdaad zes weken op zich laten wachten, zouden de scholen op zijn vroegst in mei weer beginnen. Voor veel taxibedrijven die afhankelijk zijn van het schoolvervoer is dit opnieuw een zware klap om te boven te komen. 

Het onderzoek zou aanvankelijk in Noord-Brabant worden gehouden, maar nu is besloten dat de gegevens van honderd gezinnen met een coronabesmetting in heel Nederland worden bijgehouden. Nu is nog volgens Minister Slob onbekend hoe besmettelijk kinderen precies zijn en wat hun rol in de verspreiding van corona is.

Lees ook: FNV vraagt flexibiliteit in de taxisector tijdens coronacrisis

Lerares in de basisschool