Print Friendly, PDF & Email

Door de overheidsmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus stijgt het aantal online bestellingen in Nederland sterk, schrijft PostNL. Het bedrijf constateert dat er meer pakketjes bezorgd worden doordat consumenten minder de straat op gaan en veel fysieke winkels hun deuren hebben gesloten. Gezondheid en veiligheid van de medewerkers, klanten en partners staan voorop en daarom houden ze bij PostNL de ontwikkelingen nauwgezet in de gaten. 

Consumenten bestellen daardoor veel meer spullen online. Naast de toename van pakketjes, ziet PostNL ook dat er meer kaarten worden verstuurd dan normaal. Deze stijging komt doordat mensen willen laten weten dat we aan elkaar denken in deze moeilijke tijd. De bezorging loopt momenteel nog volgens plan zegt PostNL, maar de druk, gecombineerd met de maatregelen om aan de richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) te voldoen en het hogere ziekteverzuim kan alsnog tot vertragingen leiden.

“Dat wij onze post- en pakketbezorging in deze situatie kunnen voortzetten zodat de mensen thuis kunnen blijven is een enorm groot compliment aan iedereen die bij of voor ons werkt. Natuurlijk onze bezorgers die de straat op gaan en overal post en pakketten bezorgen. Maar zeker ook alle mensen daarachter: sortering, voorbereiding, transport en alle anderen in onze logistieke operatie. Ik ben trots en heb veel respect voor onze mensen, die met hun inzet bezorging van post en pakketten mogelijk blijven maken. We vragen iedereen om onze mensen de ruimte te geven zodat zij hun werk veilig kunnen blijven doen.”, aldus Herna Verhagen, CEO PostNL .

Lees ook: Twee grote hotelketens in overleg over coronacentra

Post pakketjes
Taxi boeken via Pitane Arrive