PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Crisis vraagt om aanpassing van de taxi software op centrale


Geen verschil, of het nu gaat om een kleine taxicentrale met enkele tientallen ritten of een grote verkeersleiding met ruim 7000 ritten per dag. Het is logisch dat deze bedrijven nu andere zaken aan hun hoofd hebben dan taxi software. Het CPB gaat er in de ‘best case’-variant van uit dat er drie maanden ‘contactbeperkingen’ van kracht zullen zijn Aanzienlijke beperkingen dus van het sociale en economische verkeer.

Maar toch is het nu voor een ieder belangrijk om verder te kijken want de coronacrisis heeft verschillende problemen in het huidige ‘systeem’ blootgelegd. De gevolgen van de coronacrisis gaan een blijvende impact hebben op de uitvoering. Van werkzaamheden in de taxi of het gebruik van de software op de centrale, geen verschil. Door de huidige maatregelen zijn aanpassingen in de taxisoftware noodzakelijk

Wanneer nieuwe protocollen van kracht zijn is het van het grootste belang dat we deze kunnen vastleggen. Ook bewaken en controleren tijdens de uitvoering is een noodzakelijke maatregel. Het Eindhovense Pitane Mobility heeft de meest opvallende richtlijnen uit het RIVM protocol op een rij gezet en reeds verwerkt in de laatste versie van de taxisoftware.

alles ligt vast in een COVID-19 protocol

Voorafgaand aan het vervoer bepaalt de centralist of telefonist al bij de ritaanvraag of vervoer volgens een apart protocol moet worden geregeld. Actiepunt daarbij is uitzoeken of het noodzakelijk is een voertuig in te zetten met scheidingswand. Klopt de indicatie van de reiziger met het protocol. 

Men laat immers geen passagier voorin zitten die vervoert moet worden onder het COVID-19 protocol omdat deze een indicatie voorin zitten heeft gekregen van de opdrachtgever of gemeente. Nee, die hoort achter de scheidingswand. En wat met het individueel vervoer van deze klanten?

Uiteraard moet je nu nagaan of de chauffeur geschikt voor de uitvoering van deze ritopdracht en beschikt over alle noodzakelijke hulpmiddelen en kennis van het protocol. Alles staat beschreven in het protocol noodzakelijk zittend vervoer van personen met (klachten passend bij) COVID-19. Het Eindhovense Censys BV verzorgt bij haar klanten de software voor het verwerken van vele duizenden ritopdrachten per dag. 

Belangrijk is dat we ons realiseren dat het coronavirus blijvend is en onze samenleving hierop moet ingericht worden. Ook de manier van onze vervoersbedrijven inrichten, de wijze waarop we omgaan met het vastleggen van de gegevens en de informatie naar de chauffeur tijdens de uitvoering van de opdracht. De software moet voortdurend op verschillende manieren aangepast worden zodat we met de nieuwe ontwikkelingen en het protocol blijvend kunnen omgaan. 

Lees ook: Transvision zet expertise in voor vervoer van IC-patiënten

Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Autoverkoop stijgt doordat reizigers het OV vermijden

De tweedehands autoverkoop is in de maand mei enorm gestegen, er zijn ongeveer 111.146 tweedehands (lees verder)

Nieuwe sectorprotocollen voor veilig zorg- en taxivervoer

Met het verlichten van de maatregelen tegen het coronavirus, gaat ook het zorgvervoer en het (lees verder)

Geen ‘disclaimer’ meer bij corona-protocol leerlingen VSO

KNV, FNV en CNV hebben eergisteren het protocol voor leerlingenvervoer uitgebreid met voorschriften voor het (lees verder)

Taxisector komt met eigen protocol en wacht niet op RIVM

Vandaag kwam branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer naar buiten met een eigen sector protocol. KNV is daarbij samen met bonden zo (lees verder)

0 reacties op “Crisis vraagt om aanpassing van de taxi software op centrale

Geef een reactie