TomTom heeft de verwachtingen voor 2020 ingetrokken, maar dat is geen grote verrassing aldus analist Marc Hesselink van ING. Dit maakte het navigatiebedrijf dinsdag voorbeurs bekend. Het bedrijf rekende al voor de corona-uitbraak op een omzetkrimp van 5 procent. Nu is volgens het bedrijf niet te voorspellen hoe dit jaar eruit gaat zien. Meerdere autofabrieken sluiten de deuren en daardoor kan het bedrijf minder producten aan hen verkopen.

Volgens de oorspronkelijke vooruitzichten rekende het bedrijf voor 2020  op een omzetdaling van ongeveer 5 procent. De vrije kasstroom zou volgens de aanvankelijke verwachting 5 tot 10 procent van de omzet bedragen. Topman Harold Goddijn sprak in een toelichting van ongekende tijden waardoor een nieuwe outlook voor 2020 nog niet kan worden afgegeven. 

De CEO geeft aan dat TomTom over een sterke balans beschikt, waardoor het bedrijf goed gepositioneerd is om de huidige omstandigheden het hoofd te bieden. Wel besloot het bedrijf het aandeleninkoopprogramma stil te leggen per vandaag. Inmiddels waren er 2,35 miljoen eigen aandelen ingekocht voor 16,6 miljoen euro. Eind maart had het bedrijf geen schuld en 435 miljoen euro in kas. Het aandeel TomTom is sinds de piek met 60 procent gedaald.

Lees ook: TomTom sluit deal met Microsoft Connected Vehicle Platform

TomTom navigatie
Print Friendly, PDF & Email