De ontbrekende SBI code 4932 vervoer per taxi werd alsnog toegevoegd aan de SBI lijst voor TOGS. Veel taxichauffeurs kunnen nu gebruik maken van de zo belangrijke TOGS regeling. Meer bedrijven die door overheidsmaatregelen in de problemen zijn geraakt krijgen alsnog 4.000,- euro compensatie van de overheid. 

Het kabinet komt daarmee tegemoet aan de ophef onder veel MKB’ers die zich recentelijk beklaagden over het feit dat zij niet in aanmerking voor compensatie zouden komen. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economisch Zaken beloofde vorige week met een oplossing te komen. Die is nu gevonden door de lijst met bedrijfsactiviteiten uit te breiden. 

Taxiondernemers hebben afgelopen maandag Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat een petitie aangeboden om aanspraak te maken op de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS). Als woordvoerders klopten Hedy Borremans (TCA) en Marcel Chandrikapersad (UTC) aan bij de regering om via staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) aandacht te vragen voor de zorgelijke financiële positie waarin zij verkeren door COVID-19.

De taxicentrales, platformen en de branchevereniging hebben de handen ineen geslagen om de chauffeurs te steunen. Eerder stuurden zij gezamenlijk een brief naar de staatssecretaris om de noodklok te luiden. Tot op heden werd hier helaas geen gehoor aan gegeven en komen de taxiondernemers niet in aanmerking voor de 4.000 euro financiële steun.

Lees ook: Wanhopige taxichauffeurs demonstreren op het Malieveld

Marcel Chandrikapersad
Mona Keijzer
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  FNV stakingen voor betere CAO in zorgvervoer en taxi afgelopen