Taxiondernemers hebben maandag Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat een petitie aangeboden om aanspraak te maken op de Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS). Als woordvoerders klopten Hedy Borremans (TCA) en Marcel Chandrikapersad (UTC) aan bij de regering om via staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) aandacht te vragen voor de zorgelijke financiële positie waarin zij verkeren door COVID-19.

De taxicentrales, platformen en de branchevereniging hebben de handen ineen geslagen om de chauffeurs te steunen. Eerder stuurden zij gezamenlijk een brief naar de staatssecretaris om de noodklok te luiden. Tot op heden is hier helaas geen gehoor aan gegeven en komen de taxiondernemers niet in aanmerking voor de 4.000 euro financiële steun.

Duizenden taxiondernemingen verliezen omzet door het wegblijven van toeristen en de oproep van de regering om zo min mogelijk te reizen, stelt de brancheorganisatie. Bij een aantal bedrijven ligt faillissement op de loer.

toch naar het Malieveld

Ondanks een eerder verbod tot demonstreren uitgevaardigd door waarnemend burgemeester Remkes uit Den Haag vorige week, deze week toch naar het Malieveld. Wellicht krijgt dit minimaal begrip vanuit de samenleving en blijf het in de luwte van de media. Omstanders gaven aan dat het nu niet gepast is om tijdens deze coronacrisis te demonstreren. 

Met KNV-bestuurslid Marcel Chandrikapersad voorop als woordvoerder, hebben tientallen taxichauffeurs uit meerdere grote steden in Nederland afgelopen maandag gedemonstreerd op het Malieveld in Den Haag. De chauffeurs hebben, in tegenstelling tot veel andere ondernemers, alleen recht op bijstand en niet op andere steunregelingen van de overheid. Maar met alleen bijstand, redden ze het volgens hen niet. 

Vanwege het coronavirus mochten ze overigens maar met dertig man op het Malieveld staan. Tijdens het protest werd ook één minuut stilte gehouden voor hun aan het virus overleden collega Molkenboer. 

Er is bijna geen bedrijf dat ontsnapt aan de economische gevolgen van de coronacrisis. Ondertussen hebben bij de loketten van het UWV in één dag tijd hebben ruim 35.000 ondernemers daar de NOW-regeling aangevraagd

Lees ook: Demonstratie taxichauffeurs op Malieveld verboden

Foto KNV
Consumententaxi-ondernemers hebben petitie aan staatssecretaris aangeboden op maandag 6 april - Foto KNV
Print Friendly, PDF & Email