Print Friendly, PDF & Email

Sinds de coronacrisis is het aantal zwartrijders in het openbaar vervoer toegenomen. De toename geldt niet voor de trein en metro omdat reizigers daar door poortjes moeten voordat je instapt. De toename geldt wel voor bussen en trams omdat hier niet goed gecontroleerd kan worden omdat de passagiers achter in de bus of tram stappen. Voor de coronacrisis waren er amper 1 procent zwartrijders, nu is dat meer dan 20% zegt voorzitter Pedro Peters van koepelorganisatie OV-NL afgelopen week tegen Nu.nl.

“Zwartrijden in tijden van corona is zo ongelooflijk laag en flauw”, aldus Arriva-directeur Anne Hettinga

Hoe is het mogelijk dat deze corona situatie het slechtste in sommige mensen naar boven haalt, in diversen mediaberichten is te lezen wat voor een wangedrag sommige mensen vertonen. Veel mensen maken misbruik van de situatie en checken niet meer in en uit. Het gaat niet alleen om opgeschoten jeugd maar ook om nette mensen in pak. Het is zelfs zo dat mensen die in het openbaar vervoer werken last hebben gehad van agressieve reizigers de afgelopen weken. Dit omdat ze de zwartrijders aan spraken op hun gedrag.

‘Betaal gewoon voor je rit!’: U-OV doet de oproep aan busreizigers die misbruik maken van de coronamaatregelen. Volgens het vervoersbedrijf grijpen sommige reizigers de situatie aan om gratis te reizen.

Lees ook: België blijft in zijn kot, geen evenementen tot eind augustus

Arriva