PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Oktoberfeest 2020 en Gäuboden volksfeest gaan niet door


De organisator van de Wiesn, samen met alle partners, hadden graag gezien dat het niet nodig was om de Oktoberfeest 2020 te annuleren. Uiterlijk in juni zou Clemens Baumgärtner weten waar de organisatie aan toe was, maar een bindend oordeel viel vandaag reeds. 

Volgens “Bild” zal het Oktoberfest dit jaar niet plaatsvinden. De krant vernam dit in aanloop naar een persconferentie van de premier van Beieren, Markus Söder (CSU) en de burgemeester van München, Dieter Reiter (SPD). De twee willen dinsdagochtend om 9.00 uur naar de pers stappen met dit bericht.

In tijden van de corona-pandemie worden veel grote en kleine evenementen geannuleerd. Premier Markus Söder had dit vorige week al in een interview aangegeven toen hij zei: “Voor mij staat het Oktoberfeest op de rand.” Zo’n groot evenement met miljoenen bezoekers kan hij zich nu niet voorstellen.

geen volksfeest Gäuboden in Straubing

Andere volksfeesten zijn ook afgelast, waaronder het volksfeest Gäuboden in Straubing. Het begint altijd op de tweede vrijdag van augustus en is met ongeveer 1,4 miljoen gasten een van de grootste festivals. Afgelopen woensdag hebben de federale en deelstaatregeringen besloten om grote evenementen aanvankelijk tot eind augustus te verbieden. 

Het Oktoberfeest zou dit jaar plaats vinden van 19 september tot 4 oktober. Onlangs hadden verschillende herbergiers een “Oktoberfest-light” voorgesteld – een Oktoberfest alleen voor de lokale bevolking. De stad had het idee echter al afgewezen.

Lees ook: München, een bruisende stad voor iedere taxichauffeur

Hofbräuhaus
Hofbräuhaus - München
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Multinationale TUI Group schrapt wereldwijd ruim 8000 banen

Het Duits-Britse reisconcern TUI Group laat weten dat het door de gevolgen van de coronacrisis wereldwijd (lees verder)

Na verplichte quarantaine is skidorp Ischgl weer open

In Oostenrijk mogen hotels en andere gastenverblijven vanaf 29 mei weer open. Ook het Oostenrijkse (lees verder)

Cijfers verkoopsactiviteiten automobielsector dramatisch

Teleurstellende cijfers tijdens de bekendmaking van de verkopen in de automobielsector door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en (lees verder)

Walter de Wit pleit voor meer significante bijdrage busvervoer

In de editie Personenvervoer Magazine aandacht voor Walter de Wit die pleit voor  een beduidend (lees verder)

0 reacties op “Oktoberfeest 2020 en Gäuboden volksfeest gaan niet door

Geef een reactie