Print Friendly, PDF & Email

Het lijkt er op dat het Outbreak Management Team (OMT) het kabinet adviseert dat basisschoolkinderen in kleine groepjes weer naar basisscholen kunnen. Ook sporten moet volgens het OMT weer mogelijk worden. Van algemene versoepeling van de maatregelen is vooralsnog geen sprake en thuis werken blijft de boodschap. 

Het team, bestaande uit deskundigen op allerlei vlakken, is leidend bij het besluit dat het kabinet dinsdagavond neemt over de coronamaatregelen. Uit gesprekken die de NOS heeft gehad komt het beeld naar voren dat het OMT vooral heeft gesproken over de voorwaarden waaraan moet zijn voldaan voordat basisscholen weer open kunnen. Er is een kader vastgesteld waarmee de scholen aan de slag kunnen om de heropening voor te bereiden.

Dat de infecties bij kinderen in veruit de meeste gevallen niet tot ernstige klachten leiden, staat niet ter discussie. Maar er bestaat wel veel onzekerheid over de mate van besmettelijkheid van kinderen met een milde infectie of een infectie zonder symptomen.

horeca blijft dicht

Volgens RTL nieuws zou het OMT verder adviseren om de horeca nog tot zeker 16 mei gesloten te houden en om evenementen af te gelasten tot september of oktober. Zorginstellingen moeten geleidelijk aan ruimte krijgen om de bezoekregeling te verruimen zodat één of twee mensen op bezoek kunnen komen.

 Lees ook: Oktoberfeest 2020 en Gäuboden volksfeest gaan niet door

Basisschool Woensel - Eindhoven
ook beschikbaar voor iOS