De Stad Gent heeft samen met De Lijn, Politie Gent en Brandweerzone Centrum op een originele manier het zorgpersoneel een hart onder de riem gestoken. Het Sint-Pietersplein werd niet toevallig gekozen: vlakbij ligt immers zorgresidentie Onze-Lieve-Vrouw-ter-Rive, hard getroffen door het coronavirus.

Niet toevallig op het Sint-Pietersplein: vlakbij ligt zorgresidentie Onze-Lieve-Vrouw-ter-Rive, hard getroffen door het coronavirus. De Stad Gent, De Lijn, Politie Gent en Brandweerzone Centrum leverden voertuigen die in deze coronatijden hulp verlenen aan de Gentenaars. Verschillende brandweerwagens, ambulances, politievoertuigen, bussen en vrachtwagens vormden één groot hart, samen met het letterwoord Gent en een verwijzing naar de 1,5 meter afstand die mensen moeten bewaren.

“Een bijzonder mooie actie en een grote dankjewel aan alle hulp- en zorgverleners die zich dagelijks inzetten voor onze samenleving. De koers is nog niet gereden, het blijft belangrijk de richtlijnen in acht te nemen en de broodnodige afstand te bewaren.”, aldus burgemeester Mathias De Clercq.

De locatie was niet toevallig het Sint-Pietersplein. Vlakbij ligt immers de zorgresidentie Onze-Lieve-Vrouw-ter-Rive, die hard getroffen is door het coronavirus. In normale omstandigheden kunnen de bewoners en het personeel altijd meegenieten van de vele concerten en andere activiteiten op het plein. Die zijn er nu niet meer. De actie is dus ook bedoeld om de personeelsleden en bewoners van Ter Rive en alle andere woonzorgcentra in Gent een hart onder de riem steken. Via sociale media wordt ook nog een filmpje van de actie verspreid.

“De Stad Gent, Politie Gent, Brandweerzone Centrum en De Lijn werken samen om de vele evenementen in Gent in goede banen te leiden. Nu er geen evenementen kunnen plaatsvinden, brengen ze samen hulde aan de Gentse zorgverstrekkers.”, aldus Annelies Storms , schepen van Feesten en Evenementen.

Lees ook: Pride Amsterdam 2020 afgelast vanwege coronacrisis

Lees ook  Operatie zone 30 is een complex en gelaagd initiatief in Gent
Print Friendly, PDF & Email