Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Een Europese race voor de eerste die toeristen weer toestaat in zijn land kan leiden volgens Heiko Maas (SPD) tot onaanvaardbare risico’s. Vakantie in het buitenland zit er voorlopig in. Minister van Buitenlandse Zaken Maas tempert de verwachtingen ondanks Oostenrijk had aangeboden zijn grenzen open te stellen voor Duitse toeristen. 

Nu de discussies over toeristen volop op gang komen, gezien landen de beperkingen wat loslaten de komende weken, worden alle verwachtingen meteen getemperd.

We mogen het zwaarbevochten succes van de afgelopen weken niet verpesten. Een Europese race voor de eerste die toeristen weer toestaat, leidt tot onaanvaardbare risico’s. We hebben gezien wat een infectiecluster in een populair vakantiegebied zoals in Oostenrijkse skigebied Ischgl kan doen in de thuislanden van de toeristen”, aldus Heiko Maas (SPD).

De minister waarschuwde dat dit niet herhaald mag worden. Europa heeft daarentegen gemeenschappelijke criteria nodig om terug te keren naar de vrijheid van reizen voor toeristen. De waarschuwingen werden onder meer veroorzaakt door de plannen van de Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz voor een geleidelijke opening van de grens voor vakantiegangers uit Tsjechië of Duitsland.

Thomas Bareiß, de commissaris voor toerisme van de federale regering, is ook van mening dat verre reizen onmogelijk zijn. Vakantie in eigen land moet straks wel kunnen. Hij pleitte echter voor een voorzichtige versoepeling in de huidige wereldwijde reiswaarschuwing.

Lees ook: Voucher voor geannuleerde vakantie of toch geld terug?

toerist bij stadhuis München
Lees ook  Duitsland: elektrische voertuigen krijgen meer vrij baan met E-Plakette