[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De passagiers op de hogesnelheidstreinen van Eurostar en Thalys zullen vanaf maandag vanaf 4 mei mondmaskers moeten dragen. Dat hebben beide bedrijven zelf beslist naar aanleiding van de richtlijn die past binnen maatregelen die er in verschillende landen zijn tegen het coronavirus. 

Vanaf maandag zullen passagiers die geen mondmasker dragen geweigerd kunnen worden aan boord van de trein of boetes kunnen krijgen van de Belgische of Franse autoriteiten. Alle catering aan boord van de treinen is overigens geschrapt en ook hulp aan mensen die assistentie nodig hebben is opgeschort.

Om de richtlijnen van de Belgische autoriteiten te volgen, legt Thalys vanaf 4 mei het dragen van mondmaskers (zelfgemaakt, chirurgisch of respiratoir) op aan alle reizigers, die aan boord van onze treinen gaan. De treinen rijden op het hogesnelheidsnetwerk tussen Frankrijk, België, Nederland en Duitsland.

De treinen van Thalys en Eurostar blijven rijden, maar houd er rekening mee dat we een beperkte dienstregeling hebben door de verscherpte Franse grenscontroles en minder vraag om te reizen. Deze beperkte dienstregeling stelt mensen in staat om te reizen als dat echt noodzakelijk is, ook al zijn er minder treinen door de verminderde vraag.

Lees ook: Amsterdam naar Londen per Eurostar in slechts vier uur

Thalys
Print Friendly, PDF & Email