Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat de pakketbezorgers fors uitbreiden in capaciteit in snelgroeiende bestelmarkt. Het distributiecentrum van pakketbezorger DHL in Zaltbommel, onderdeel van Deutsche Post, levert door de coronacrisis nu meer pakketten per dag dan tijdens de decemberdagen. PostNL en DHL werken met enkele duizenden extra arbeidskrachten om alle aangeboden pakketten te verwerken.

De pakketbezorging in Nederland breekt momenteel alle records. De grootste dienstaanbidders PostNL en DHL, die samen 90% van de markt in handen hebben, werken daarom met enkele duizenden extra arbeidskrachten om alle aangeboden pakketten zonder veel vertraging te kunnen bezorgen. DHL heeft nu zelfs besloten op korte termijn twee extra sorteercentra te bouwen, een investering van vele tientallen miljoenen euro’s.

taxichauffeurs gaan in de pakketdienst

De nieuwe medewerkers zijn afkomstig uit sectoren die het momenteel zeer zwaar hebben zoals de horeca en de taxibedrijven. In Nederland bezorgt het bedrijf dagelijks veel meer dan de gebruikelijke 900.000 pakketten, het gemiddelde van vorig jaar. De capaciteit is in vijf weken met 40% uitgebreid. Pakketbezorger DHL is een van de grootste en meest innovatieve werkgevers ter wereld.

DPDHL Group is het eerste Duitse bedrijf dat de van oorsprong Amerikaanse Catalyst Award ontvangt voor het initiatief “Women in Management”. Vandaag de dag worden binnen de DPDHL Group 1 op de 5 posities in het midden en hoger management door vrouwen vervuld.

Lees ook: DPD start pilot emissievrij pakket bezorgen in Rotterdam

DHL Express
Lees ook  PostNL onder vuur: minister Adriaansens presenteert plan