Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Australië en Nieuw-Zeeland plannen een ‘reisbubbel‘ in te voeren. Dat is een vrije vliegroute tussen de twee buurlanden waarbij reizigers niet in quarantaine moeten wanneer ze elkaars landen bezoeken. Zowel Australië als Nieuw-Zeeland hebben internationale reizen streng beperkt om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. 

Als het lukt kan de “reisbubbel” uitgroeien naar meer landen met een laag aantal corona gevallen. Er is een bredere regeling gepland met Canada en andere Aziatische economieën om toeleveringsketens en zakenreizen zo snel mogelijk op gang te helpen. 

trans-Tasman-reisbubbel

De regeringen van beide landen hebben dinsdag hun plannen bekendgemaakt om een ‘trans-Tasman-reisbubbel‘ op te zetten, hoewel er geen tijdschema was gegeven. Deze quarantainevrije reiszone zou enorme voordelen kunnen opleveren voor beide landen tijdens de strijd om het coronaviris in te dammen. Momenteel leggen ze een 14-daagse quarantaine op voor internationale aankomsten.

“De nieuwe realiteit is dat de wereldwijde reismarkt er slecht aan toe is. In ons deel van de wereld en rond de trans-Tasman-route is het duidelijk dat een reisbubbel versnelt kan werken in ons voordeel,” zei Simon Westaway , uitvoerend directeur van de Australian Tourism Industry Council.

Qantas, de grootste luchtvaartmaatschappij van Australië, wil de reisbubbel pas gaan gebruiken zodra de binnenlandse vluchten in heel Australië worden hervat. Australië en Nieuw-Zeeland zijn ook betrokken bij een grotere “handelsbubbel”, op zoek naar richtlijnen voor essentiële zakenreizen. De grotere groep omvat Canada, Zuid-Korea en Singapore.

De landen willen ook een snelle douaneprocedure voor essentiële items zoals voedsel en medische benodigdheden, en het opnieuw opstarten van logistieke netwerken over de lucht, over zee en over land.

Lees ook: Uber chauffeur Rajesh Jayaseelan stierf aan het coronavirus

Air New Zealand