Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

In deze coronatijden weet de consument de deelauto massaal te vinden. Uit onderzoek van MyWheels onder de nieuwe gebruikers, blijkt dat het beperkte OV (30%) en het feit dat de gebruiker zich niet comfortabel voelt om op een andere manier te reizen (32%), de belangrijkste drijfveren zijn om voor een deelauto van MyWheels te kiezen.

Het aantal ritten op het autodeelplatform MyWheels is sinds de coronamaatregelen met 60% gestegen. Vooral het aandeel nieuwe klanten dat een rit maakt is aanmerkelijk hoger dan gebruikelijk, namelijk 41% van het totaal. Uit onderzoek van MyWheels blijkt dat mensen ervoor kiezen om een deelauto te gebruiken door de verminderde capaciteit van het Openbaar Vervoer en omdat ze zich niet comfortabel voelen om op een andere manier te reizen dan de deelauto.

De eerste kennismaking met een deelauto lijkt de gebruikers te bevallen, 80% geeft aan dat ze de deelauto willen blijven gebruiken.

“Er gaan steeds meer mensen op pad, het aantal ritten neemt iedere week toe. ‘Op Moederdag was er topdrukte, zo goed als alle auto’s waren verhuurd’. MyWheels plaatst met spoed extra auto’s in plaatsen waar veel vraag is.”, aldus Karina Tiekstra, algemeen directeur van MyWheels.

Je kunt bij MyWheels kiezen uit drie modellen: een stadsauto, elektrische auto of gezinsauto. Elk model heeft een uur- en kilometertarief. Per dag betaal je tien keer het uurtarief en het kilometertarief is inclusief brandstof. Het bedrijf wil met autodelen het aantal auto’s in Nederland terugdringen van 9 miljoen naar 1 miljoen in 2030. Hiermee willen zij bijdragen aan een lagere CO2-uitstoot. De deelauto’s open je met je smartphone en/of chipkaart.

Lees ook: Your Now nieuwe deelautodienst BMW en Daimler

MyWheels