[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Het Duits-Britse reisconcern TUI Group laat weten dat het door de gevolgen van de coronacrisis wereldwijd 8000 banen gaat schrappen, dit om de vaste lasten te verlagen. Het bedrijf streeft naar een permanente verlaging met dertig procent van de vaste lasten voor de hele groep. Reisorganisatie TUI en KRAS annuleerde eerder alle reizen tot en met 18 juni, in eerste instantie zou dit tot en met 28 mei zijn. 

Dit is dus 3 weken langer dan in eerste instantie zou zijn. De geboekte vakanties voor in Nederland vanaf 29 mei gaan wel door. De reizigers waarvan de vakantie is geannuleerd komen in aanmerking voor een voucher. Deze voucher is een jaar geldig vanaf het moment van uitgifte en is ter waarde van de betaalde reissom. Er zijn bij reisorganisatie TUI en Kras tot en met 18 juni geen internationale vakanties mogelijk, dit in samenspraak met brancheorganisatie ANVR. .

“We willen de datum ook weer niet al te ver naar voren zetten. Want wanneer het mogelijk wordt om – al dan niet gedeeltelijk – op te starten, willen we onze reizigers die mogelijkheid ook bieden”, aldus een woordvoerder

Reisorganisatie Sunweb en Transavia annuleren tot op heden al hun vluchten tot en met 27 mei, ze hebben nog niks aangepast aan dit beleid. Reisorganisatie Corendon heeft tot op heden al hun vluchten tot en met 25 juni geannuleerd. Het zou volgens TUI fijn zijn als alle reisorganisaties in Nederland dezelfde startdatums aanhouden. Het is namelijk verwarrend voor de reizigers als er diversen startdatums worden gehandhaafd.

Lees ook  Corendon vliegt voorop met kindervrije zones: innovatie of uitsluiting?

Reisorganisatie Corendon wil passagiers gaan testen op corona antistoffen voordat ze het vliegtuig in mogen stappen. Ze plaatsen vanaf woensdag 13 mei meer informatie op hun website over het testen van reizigers. De website heet corendonsneltest.nl. Op deze website kun je een afspraak maken voor de test en hier kan de reiziger ook allerlei informatie vinden. De kosten van de test zijn €69,- per persoon. Reizigers kunnen zich in Amsterdam laten testen op de corona antistoffen door middel van een simpel vingerprikje.

Lees ook: Kampeer met eigen toilet van SVR en Evenementenbranche

Print Friendly, PDF & Email