[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Afgelopen maandag zijn de coronamaatregelen in Nederland gelukkig versoepeld door de overheid. Dit na vele weken van contactbeperking en leven in een soort van quarantaine. We zien gelukkig ook in andere landen dat ze de coronamaatregelen aan het versoepelen zijn. Het toerisme en de export ligt door de coronacrisis in veel landen op zijn gat. De grenzen tussen Oostenrijk en Duitsland zijn door de coronapandemie al even gesloten.

De Oostenrijkse Bondskanselier (Sebastian Kurz) is in overleg met de Duitse Bondskanselier Angela Merkel. Dit overleg gaat over het openen van de grenzen tussen Oostenrijk en Duitsland vanaf vrijdag 15 juni. Oostenrijk is ook aan het overwegen om de grenzen met Zwitserland en met dwergstaat Liechtenstein weer open te stellen. Volgens diversen media gaan de grenscontroles vanaf deze week tussen Oostenrijk en Duitsland geminimaliseerd worden. Er worden vanaf deze week alleen nog steekproefsgewijs controles gehouden aan de grenzen tussen Oostenrijk en Duitsland.

Sinds 16 maart heeft Duitsland de grenzen gesloten voor mensen die geen geldige reden hebben om het land te bezoeken. Duitsland en Oostenrijk trekken jaarlijks heel veel toeristen, dat ligt door de gevolgen van de coronapandemie tot nu toe geheel op zijn gat. De landen zullen erg blij zijn als de grenzen met elkaar weer open worden gesteld en er weer een start gemaakt kan worden in de export en in het toerisme. Deze week komt er meer duidelijkheid van De Europese Commissie over wat er wordt besloten over de grenzen.

“Zowel Zwitserland als Oostenrijk zijn kleine, op exportgerichte landen die internationaal een goede verbinding hebben”, zei Kurz tegen SRF. “Het is duidelijk dat de wens in onze landen om te openen misschien sterker is dan elders.” Wat betreft de heropening van de Duitse grens rekent hij spoedig op „een doorbraak”.

Lees ook: Consument weet de deelauto opeens massaal te vinden

Lees ook  Alarm over tweedehands bussen en vrachtwagens en tijd voor actie
Angela Merkel
Sebastian Kurz
Print Friendly, PDF & Email