[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Het kabinet heeft het inreisverbod voor mensen van buiten Europa opnieuw verlengd, dit keer tot 15 juni. Op 20 april werd de maatregel, die de verdere uitbraak van het coronavirus moet tegengaan, een eerste keer verlengd tot vandaag.

Het inreisverbod geldt voor alle personen buiten de Europese Unie, de Schengenlanden en het Verenigd Koninkrijk. Uitgezonderd zijn categorieën als diplomaten, militairen, zorgpersoneel, matrozen en vrachtwagenchauffeurs. 

De verschillen tussen de Europese landen beginnen langzaam zichtbaar te worden. Portugal opent zijn stranden begin juni. Premier António Costa zei vrijdagavond dat vanaf 6 juni iedereen weer welkom is. Hij adviseert het publiek om een app te downloaden die aangeeft of een strand vol is of dat er nog plaats is.

Reizigers die Spanje inreizen, moeten vanaf vrijdag twee weken in thuisquarantaine, meldt de Spaanse krant El País. Op de Spaanse vliegvelden worden binnenkomende reizigers getest op koorts en krijgen zij instructies die zij moeten opvolgen. Zo mogen zij niet naar buiten, behalve om naar de dokter te gaan of om boodschappen te doen.

Inwoners van Italië mogen vanaf 3 juni weer vrij reizen tussen de twintig regio’s in het land. Dat meldt persbureau Bloomberg, dat een ontwerp van een regeringsbesluit hierover inzag.

De Baltische staten Estland, Letland en Litouwen hebben hun onderlinge grenzen geopend en daarmee de eerste Europese ‘reisbubbel’ gecreëerd. Vanaf donderdag middernacht mogen staatsburgers en inwoners vrij reizen tussen de drie EU-landen. Iedereen die van buiten de landen komt, moet 14 dagen in zelfisolatie.

Ook een inreisverbod voor ons favoriete vakantieland. Frankrijk erkent voor het eerst dat het land het komende zomer waarschijnlijk zonder buitenlandse toeristen moet stellen. staatssecretaris van toerisme Jean-Baptiste Lemoyne vrijdagmorgen tegen de Franse nieuwszender LCI. ‘We moeten het dit jaar vrijwel zeker zonder buitenlandse toeristen doen.

Lees ook: Buitengrenzen Schengen gebied voor 30 dagen dicht

Spaanse Nationale Politie
Spaanse Nationale Politie
Print Friendly, PDF & Email