[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Spanje, Italië en Duitsland hebben maatregelen genomen die niet echt solidair werken. De minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, regeerde zaterdag tijdens een reis naar Veules-les-Roses (Seine-Maritime), dat het “essentieel” is om samen besluiten over de heropening van grenzen binnen de Europese Unie te nemen. Hij betreurde dat dit niet het geval is na Spaanse en Italiaanse beslissingen deze week.

De heer Castaner reageerde met name op de heropening van de Italiaanse grenzen voor toeristen uit de Europese Unie en het verdwijnen van de verplichte quarantaine voor buitenlandse bezoekers van het schiereiland, die zaterdag door Rome is aangekondigd.

Bovendien kondigde de directeur-generaal van de International Air Transport Association (IATA), Alexandre de Juniac over France Inter de hervatting aan van nationale vluchten in juni en continentale vluchten vanaf juli. IATA is van plan in het laatste kwartaal de intercontinentale vluchten te hervatten.

heropenen toeristische plaatsen

Volgens de Franse krant Le Monde wil Jean-Baptiste Lemoyne op 21 juni zoveel mogelijk toeristische plaatsen heropenen. De staatssecretaris van de minister van Europa en Buitenlandse Zaken zei in een interview met de JDD dat de agenda rond 25 mei bekend zal worden gemaakt. De staatssecretaris wil op 21 juni een maximum van toeristische plaatsen heropenen om het seizoen te starten.

“21 juni is het begin van de zomer, ik hoop dat op deze datum, en misschien zelfs eerder als de omstandigheden het toelaten, het maximum aan plaatsen toegankelijk zal zijn zodat het zomerseizoen echt kan beginnen.”, aldus Lemoyne

Lees ook:  Passagiers Eurostar en Thalys moeten mondmaskers dragen

Franse grens
Print Friendly, PDF & Email