PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

CBR start vanaf vandaag weer met rijexamens en rijtesten


Sinds 16 maart ligt het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) door de gevolgen van de coronacrisis stil. Er konden geen theorie en praktijkexamens meer worden afgelegd. De theorie-examens zijn vanaf 13 mei gestart. De praktijkexamens voor de bromfiets en het motorexamen voertuigbeheersing zijn vanaf 11 mei weer gestart.

Vanaf vandaag kunnen er ook weer praktijkexamens voor de aanhangwagen, auto en motor afgelegd worden. Ook kunnen rijtesten en de tussentijdse toets worden afgelegd. Degene waarvan de praktijkexamens in de afgelopen weken door de coronacrisis zijn geannuleerd, krijgen voorrang. Ongeveer 300.000 examens zijn door het CBR de afgelopen weken uitgesteld, aldus CBR-directeur Alexander Pechtold.

CBR-directeur Alexander Pechtold zegt in het NOS Radio 1 Journaal, “Het is de afgelopen week gelukt om weer 100.000 examens te plannen voor de komende tijd. Dat is een gigantische operatie.”

Omdat het CBR niet iedereen tegelijk voorrang kan geven hebben ze een volgorde aangehouden. Deze volgorde is als volgt: Eerst worden de beroepsexamens voor bijvoorbeeld vrachtwagens en bussen afgelegd. Daarna worden de theorie-examens voor personenauto’s (B) en bromfietsen (AM) afgelegd. En als laatste worden de theorie-examens voor motor (A) en recreatievaart afgelegd.

Wel zijn er een aantal veiligheidsregels en richtlijnen waar iedereen zich aan moet houden. Er is tot op heden niet gekozen voor een plexiglas plaat tussen kandidaat en examinator, dit in verband met het ingrijpen tijdens het examen van een examinator. Mogelijkheden met plexiglas worden overigens wel onderzocht.

De kandidaat en de examinator moeten een mondkapje dragen tijdens het examen. De rijinstructeur mag niet meerijden tijdens het examen, de kandidaat rijdt samen met de examinator. Delen van de lesauto wordt extra schoongemaakt. Er wordt gevraagd aan de kandidaat om handen van tevoren te desinfecteren. En er wordt gevraagd aan de kandidaat om haar of zijn identiteitsbewijs te reinigen voordat deze wordt overhandigd aan de medewerker van het CBR.

Lees ook:Cruiseschepen voor anker van Scheveningen tot Noordwijk

 

rijbewijs
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Vluchten luchtvaartmaatschappij Transavia weer in de lift

Luchtvaartmaatschappij Transavia gaat weer langzaam uitbreiden met vliegen. Ze willen stap voor stap hun netwerk (lees verder)

Internationale treinverkeer neemt stilaan toe op Thalys traject

Thalys blijft nog een week één heen-en-terugrit tussen Brussel en Parijs en één heen-en-terugrit tussen (lees verder)

Spannende dag voor NS met nieuwe ‘normale’ dienstregeling

Na maanden van aangepaste dienstregeling en extreme rust in de treinen door de coronacrisis, is (lees verder)

Veel kritiek over polonaise Schuttershof in Brabantse Esbeek

Inwoners van de gemeente Esbeek kunnen vanaf vandaag als eerste bellen voor de coronatest. Cafe (lees verder)

0 reacties op “CBR start vanaf vandaag weer met rijexamens en rijtesten

Geef een reactie