[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De komende periode kunnen we ons verwachten aan de grootste ontslagronde in de geschiedenis van de luchtvaart. De luchtvaartmaatschappij Emirates uit Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten heeft aangekondigd ruim 30% van het personeel te willen ontslaan in de komende jaren. De 30.000 banen zouden verloren gaan in de komende jaren waardoor voor veel medewerkers naar een passende oplossing kan worden uitgekeken.

Het aantal voorgenomen ontslagen ligt volgens Bloomsberg in lijn met andere luchtvaartmaatschappijen. De voorbije weken maakten overal ter wereld verschillende luchtvaartmaatschappijen bekend ruim 25% van hun personeel te ontslaan. Bij een grote maatschappij zoals Emirates met meer dan 105.000 jobs gaat het dan om een aanzienlijk getal. Emirates zou ook plannen om de A380’s zo lang mogelijk aan de grond te houden. De vluchten die ze de komende weken heropstart zullen worden uitgevoerd door de B777’s.

snelle groei

De maatschappij werd in mei 1985 opgericht door de regering van de Verenigde Arabische Emiraten. Emirates heeft een zeer snelle groei laten zien. De maatschappij heeft vluchten naar vele bestemmingen in het Midden-Oosten, Azië, Europa, Afrika, Oceanië en Noord-Amerika. Op 25 oktober 1985 werden de eerste vluchten naar India en Pakistan uitgevoerd.

Lees ook: Air France stuurt na Singapore Airlines Airbus A380 ook met pensioen

Emirates stewardess
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  VDL Nedcar Born staat voor grote uitdaging na vertrek BMW