Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

In de nieuwe Duitse verkeersregels wordt het gebruik van apparaten die filtsmeldingen geven, verboden. De meeste nationale en lokale overheden zijn van mening dat de flitsmeldingen service rijden veiliger maakt. De Franse wetgeving staat de flitsmeldingen niet toe maar in plaats daarvan mag men wel attenteren op een zone met potentiële gevaren, waaronder flitsers.

Het verschil tussen flitspaalsignalering op het navigatiesysteem en radardetectie-apparatuur is de herkomst van de informatie. De flitspaalsignalering wordt verkregen door GPS, terwijl een radardetector het radarsignaal opvangt. Het laatste systeem is bijna overal verboden. Systemen zoals TomTom en Flitsmeister maken bij mobiele flitsers en vaste flitskasten gebruik van een eigen database waarbij ze op basis van de GPS positie van de wagen een signaal afgeven aan de bestuurder.

geen eenduidig Europees beleid

In veel landen zoals Cyprus, Duitsland,Republiek Macedonië, Turkije en Zwitserland zijn alle systemen die waarschuwen voor flitsers verboden. De meeste navigatiesystemen bieden dan ook geen flitsservice aan in die landen. Gebruikers hoeven in deze landen de instellingen op hun navigatiesysteem niet handmatig aan te passen.

Bij TomTom houden ze zich aan de plaatselijke wetgeving en passen ze de werkwijze op het apparaat aan als dat nodig is. In overeenstemming met deze regels worden flitsmeldingen standaard uitgeschakeld op alle TomTom-navigatiesystemen. Bij nieuwere navigatiesystemen en apps is vaak geen flitspaalsignalering aanwezig van landen waar dat niet is toegestaan. In deze gevallen hoef je dus niets te doen. 

hoge boetes bij radardetectie systemen 

Het gebruik of in bezit hebben van radardetectie-apparatuur is in bijna alle landen in Europa verboden. Op het gebruik en bezit van een radardetector staan hoge boetes en inbeslagname van de detector. Daarnaast is het verboden apparatuur in de auto te hebben die de apparatuur van de politie verstoort. Dit zijn de zogenaamde jammers.

Lees ook  Duitsland: elektrische voertuigen krijgen meer vrij baan met E-Plakette

 

Lees ook: Flitsmeister Pickup zoekt vele lokale pakketbezorgers

snelheidscontrole
snelheidscontrole
Pitane Apps New Generation
Pitane Apps New Generation