Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Flitsmeister heeft een leuk en kersvers platform tot leven geroepen. Flitsmeister Pickup is de nieuwe bezorgdienst die 1.7 miljoen gebruikers inschakelt om te helpen bij een bezorgdienst voor lokale winkels. Veel winkels bezorgen nog niet op dezelfde dag en daar wil Flitsmeister met zijn netwerk verandering in brengen.

Er wordt nog weinig gewerkt met same day delivery, maar dit unieke concept past perfect in het Mobility as a Service concept (MaaS). Zeker voor pakketten die in de buurt van een winkel bezorgd moeten worden. Door een netwerk van miljoenen mogelijke bezorgers in te zetten kan dit heel laagdrempelig worden gemaakt. Er ontstaat vertrouwen tussen winkelier en ontvanger en snelle levering zorgt voor een positieve ervaring. Het wordt op een goedkope en een persoonlijke manier bezorgd.

lokaal, snel en efficiënt

Lokale winkeliers hebben de meeste moeite om pakketjes snel en op tijd geleverd te krijgen en moeten dit vaak te laat na sluitingstijd van de zaak doen. Daarom komt Flitsmeister hen op een slimme manier tegemoet door het eigen netwerk in te zetten en daarbij de lokale winkeliers te helpen. Het is de bedoeling dat de pakketjes dezelfde dag worden bezorgd en de Flitsmeister gebruikers kunnen hierbij wat extra’s verdienen.

Als winkelier geef je aan Flitsmeister Pickup door dat je pakketjes klaar staan hebt voor levering. De gebruikers in de buurt ontvangen een notificatie en kunnen deze accepteren. Na het accepteren haalt de bezorgdienst het pakket op en navigeert naar het adres van de klant. Tijdens de rit kan de route live worden gedeeld met de winkelier. Bij aankomst stuurt Flitsmeister een betaalverzoek aan de winkelier om de bezorging te betalen.

Op dit moment zijn de pakketten niet verzekerd maar in de toekomst gaan ze wel met een verzekering werken. Bij een afstand minder dan 10 km, betaalt de winkelier de bezorger 5 euro. Tussen de afstand van 10km en 20 km, betaalt hij een bedrag van 7,50 en bij lange afstanden met meer dan 20 km betaal de winkelier 10 euro.

Lees ook: Nooit meer vergeten om je Flitsmeister aan te zetten