Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De Lijn introduceert contactloos betalen (cEMV) op alle bussen en trams, een manier van betalen ontwikkeld door Europay, Mastercard en Visa. Vanaf 25 mei kan je op de trams (dus zowel aan de kust, in Gent als in Antwerpen) contactloos betalen. De bussen zijn voor een latere fase, aangezien de terminals momenteel niet bereikbaar zijn door de maatregelen rond COVID-19.

Hoe betaal ik contactloos?

Hou een contactloze bankkaart of medium, zoals een smartphone of slim horloge, voor de witte terminal. Een rit kost 2,50 euro. Overstappen op een andere bus of tram doe je gratis binnen de 60 minuten na eerste gebruik (opgelet: in de 1e uitrol enkel overstap mogelijk op een andere tram) en dan hou je hetzelfde medium nogmaals voor de terminal.

De Lijn blijft innoveren

De Lijn is er helemaal klaar voor: vanaf zondag 28 juni 2020 worden trambussen ingezet op lijn 820. Met de introductie van de trambus in haar aanbod brengt De Lijn hoogwaardig openbaar vervoer naar de Noordrand van Brussel. Het tracé van de Ringtrambus loopt langs belangrijke attractiepunten waaronder het UZ in Jette, Strombeek, het centrum en het station van Vilvoorde, Brucargo en de internationale luchthaven van Zaventem.

Tijdens de rustige vakantiemaanden rijdt de Ringtrambus om de 30 minuten, vanaf september wordt dat om het kwartier. De Ringtrambus ontleent zijn naam aan de unieke combinatie van de wendbaarheid van een bus en het comfort van een tram.

Lees ook: De Lijn laat eind juni de trambus rijden in Vlaamse Rand

Foto: De Lijn