Print Friendly, PDF & Email
[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

De Lijn is er helemaal klaar voor: vanaf zondag 28 juni 2020 worden trambussen ingezet op lijn 820. Met de introductie van de trambus in haar aanbod brengt De Lijn hoogwaardig openbaar vervoer naar de Noordrand van Brussel. Het tracé van de Ringtrambus loopt langs belangrijke attractiepunten waaronder het UZ in Jette, Strombeek, het centrum en het station van Vilvoorde, Brucargo en de internationale luchthaven van Zaventem.Tijdens de rustige vakantiemaanden rijdt de Ringtrambus om de 30 minuten, vanaf september wordt dat om het kwartier. De Ringtrambus ontleent zijn naam aan de unieke combinatie van de wendbaarheid van een bus en het comfort van een tram.

Om een trambus van 24 meter lang veilig te laten rijden in de Vlaamse rand rond Brussel, werden de afgelopen maanden heel wat werken uitgevoerd. “Niet alleen aan veiligheid bij het manoeuvreren werd gedacht”, zegt Marc Descheemaecker, voorzitter Raad van Bestuur De Lijn. “Ook veiligheid en comfort voor de reiziger kregen alle aandacht.  Aan de eindpunten van de lijn 820 aan het UZ Brussel in Jette en op de internationale luchthaven Brussels Airport werden nieuwe haltes gebouwd. 

De perrons werden aangelegd op zo’n manier dat de reizigers hier zowel comfortabel kunnen wachten als vlot en veilig kunnen in- en uitstappen.” Ook op andere locaties werden haltes verbeterd zodat de reizigers via de verschillende deuren in en uit het voertuig kunnen stappen. Het meest in het oog springen de nieuwe trambushaltes in de Strombeeklinde in Strombeek-Bever of aan de luchthaven van Zaventem.

Lees ook  Europa: VVD waarschuwt voor spionagegevaar in Chinese auto's

Om vlot door alle straten te kunnen rijden, heeft De Werkvennootschap wegenwerken uitgevoerd op maat van de trambussen. Ook aan vrijliggende busbanen wordt gewerkt. De bedoeling is dat de Ringtrambus elk jaar een stukje sneller en efficiënter wordt.

Aan de Schaarbeeklei in Vilvoorde wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe thuis voor de 14 trambussen. Naast de bestaande stelplaats van De Lijn, wordt de vroegere autokeuring omgebouwd tot een stelplaats. Hier kunnen de 14 trambussen overnachten, gewassen, getankt en onderhouden worden.

Lees ook: Vlaamse ombudsdienst ontvangt veel klachten over OV De Lijn

De Lijn - Trambus
De Lijn - Trambus
Personenvervoer Magazine
gelezen in Personenvervoer Magazine