[responsivevoice_button voice="Dutch Female" buttontext="lees voor"]

Slowakije staat bijna bovenaan de lijst van de veiligste vakantie landen. De regering heeft vroegtijdig strenge maatregelen genomen waardoor de uitbraak minimaal is gebleven. Komende nacht gaan Tsjechië, Slowakije en Hongarije de onderlinge grenzen heropenen. Dat heeft de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken vandaag bekendgemaakt.

ultieme platteland

Voor Yvon en Sabine, oorspronkelijk uit Lisse, die twee jaar geleden Nederland achter zich lieten en samen in het mooie Slowakije Vakantieboerderij Natuurlijk Slowakije begonnen, is het openen van de grenzen zeer goed nieuws. Hun tweede seizoen was reeds gestart maar helaas zonder gasten. Sinds eind februari staan de reserveringen stil, de boekingskalender laat annuleringen zien en op de bankrekening is de bodem in zicht. 

De dames verwelkomen je graag in Modrý Kameň, het kleinste stadje van Slowakije wat 1526 inwoners telt en een oppervlakte van 1960 km2 heeft. De Slowaakse gemeente ligt in de regio Banská Bystrica, en maakt deel uit van het district Veľký Krtíš.

De vakantieboerderij ligt op een hoogte van 240 meter en gelegen buiten het dorp, wat voor het ultieme platteland gevoel zorgt. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij het dorpswinkeltje (ongeveer vijf minuten met de auto of binnendoor te wandelen, circa dertig minuten). De grote supermarkten, waaronder de Lidl en Kaufland en de DM drogist kun je vinden in de nabijgelegen stad Veľký Krtíš (5 km).

strenge voorwaarden

De grenzen waren gesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Aan de heropening is wel een strenge voorwaarde verbonden. De reizigers mogen niet tweemaal in korte tijd door een land trekken. Dus een Hongaar mag via Slowakije naar Tsjechië reizen, maar mag op de terugweg niet opnieuw door Slowakije komen. Diegene moet dus omrijden via Oostenrijk. Inwoners van de landen hoeven niet in quarantaine als het verblijf in het andere land minder dan 48 uur duurt.

Lees ook: Corona gevecht keert zich tegen Portugese bed & breakfast

Vakantieboerderij Natuurlijk Slowakije
Banská Bystrica
Print Friendly, PDF & Email